Екатерина Евтимова, която е потребител в Пловдив на социалната услуга

...
</TD
>Екатерина Евтимова, която е потребител в Пловдив на социалната услуга
Коментари Харесай

Потребител на асистентската подкрепа в Пловдив навърши 95 г.

Екатерина Евтимова, която е консуматор в Пловдив на обществената услуга асистентска поддръжка, навърши 95 година Навръх рождения си ден пловдивчанката беше посетена от Гергана Никова - началник на обществената услуга, обществения служащ Павлина Карагьозова и помощник Ангелина Балтова, които я зарадваха с дарове.

Освен Екатерина, още 1060 души в Пловдив са консуматори на услугата асистентска поддръжка. Това е дълготрайна почасова обществена услуга, предоставяна в домашна среда. Социалните асистенти и служащи дават на потребителите комплекс от действия, свързани със самообслужването им; напредването им; смяна и поддържане на позицията на тялото на потребителите; подкрепяне на потребителите за осъществяване на ежедневни и домашен действия или осъществяването на тези действия вместо потребителите при положение, че потребителят е в цялостна неспособност за осъществяването на такива дейности; подпомагане на потребителите за връзка с близки, родственици, членове на фамилията, трети лица, органи и институции, медицински експерти, административни, държавни и общински институции и други сходни, от взаимоотношения, с които се нуждае потребителят.

Социалната услуга асистентска поддръжка се дава в домашна среда, документи се подават на адрес ул. " Трети март " № 33 и ул. " Петко Д. Петков “ № 6 А.

" Основната ни цел е социализация и интеграция на лицата, превъзмогване на тяхната обществена изолираност, превъзмогване на негативните последствия върху всекидневието, провокирани от здравословните проблеми, адаптиране към всекидневието макар съществуването на избрани дисфункции “, разяснява ръководителят на услугата Гергана Никова.

Тя напомни и кой може да кандидатства за услугата. Това са хора в надтрудоспособна възраст в неспособност за самообслужване, които нямат избрана по съответния ред степен на понижена работоспособност; деца с трайни увреждания и пълнолетни лица с трайни увреждания с избрана непозната помощ, които не употребяват асистентска поддръжка, помощ за обезпечаване на асистентска поддръжка или за които не се получава помощ за грижа в домашна среда по реда на различен закон.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР