Една красива поетична вечер събра близки, приятели и почитатели на

...
</TD
>Една красива поетична вечер събра близки, приятели и почитатели на
Коментари Харесай

Поетична вечер в Пловдив, която ще се помни дълго: Премиера на новата стихосбирка на Миглена Гоергиева

Една красива поетична вечер събра близки, другари и фенове на Миглена Георгиева, които препълниха уютното пространство Литературен салон " Алеко Константинов “. Поводът - новата стихосбирка на Миглена Георгиева " Море без име “. Сред гостите на поетичната вечер бяха доста пловдивски създатели, сътрудници – поети, писатели.

Водещият на срещата, литературният критик Иван Христов, откри срещата с думите: " Новата стихосбирка на Миглена Георгиева ни връща вярата в чудотворната мощ на словото, подбудена от художествената компактност на стиховете й - без непотребни думи и самоцелни поетични облици. Миглена Георгиева е стихотворец със собствен живописен свят, синтезиран смислов израз, със своя знакова система и нравствено кредо. Вярвам, че поетичният й гений ще продължи да подарява читателите, повярвали в думите й, че " този свят е невероятно прекрасен “. – показа усещанията си от поезията на Миглена Георгиева той.

Поетът Румен Денев показа стихосбирката " Море без име “ и ни придвижи в дълбоките води на многопластовия, бездънен и спестовен лиричен свят на Миглена Георгиева. " Въображението на поетесата Миглена Георгиева е платно на картина с пастелни тонове, в което птици са раздрали при полета си пролези. И през тези пролези тя вижда действителността оттатък платното и оттова избира думи, цветове, облици и звуци. Върху самото платно паметта на авторката рисува преносима картина, сходна на филм.

Това са два свята, от които поетесата избира обособени детайли от стихотворенията си по правилото на благосклонността, т. е. обособените думи да се обичат, облиците да контрастират, цветовете и звуците да се преливат като бързей, а зад облаците на мислите да се открива небето на безмълвието. “

Пречистващо влияние и вълна от страсти провокираха стиховете на Миглена Георгиева, които тя прочете.

Без възвишеност и доброволно, поетичната сила на " Море без име “ се разля като вълна и като че ли на нас, феновете, ни стана по-светло и красиво. Потопихме се в безкрайността на един натурален, духовен и лиричен свят.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР