Една-единствена, при това полуразрушена сграда, остана от някогашната Сточна гара

...
</TD
>Една-единствена, при това полуразрушена сграда, остана от някогашната Сточна гара
Коментари Харесай

Това остана от Сточна гара в Пловдив

Една-единствена, освен това полуразрушена постройка, остана от тогавашната Сточна гара в Пловдив, видя Plovdiv24.bg . На място има струпана тежкотоварна техника, която от няколко дни разчиства интензивно терена. Причината - на въпросното място ще изникне голям търговски център.

Инвестиционното предложение е за построяването на търговско-развлекателен и административен комплекс " Променада ", на мястото на поземлен парцел в регион " Централен ", на ул. " Авксентий Велешки ", частна благосъстоятелност с повърхност 56663 кв. м.

Проектът се създава въз основа на контракт за изследване и планиране, от интернационален екип с присъединяване на архитекти от Румъния и български екип от архитекти и инженери и планува реализация на Търговски и развлекателен център – вид " мол “, с работно название " Променада Пловдив “.

Имотът е ситуиран на основна градска пътна артерия - бул. " Христо Ботев “ и бул. " Найчо Цанов “ и се намира в непосредствена непосредственост до градския център и други търговски обекти, на две от най дейните градски пътни артерии. Обектът заема пространството на целия квартал №170, като контурът му се затваря от новопроектираната обслужваща улица, свързваща кръстовището при улица " Авксентий Велешки “ и новото кръгово придвижване при надлез " Родопи “. Улицата ще минава до терена на ЖП линиите, написа в капиталовото предложение.

Предвижда се там да бъде построена комерсиална постройка с търговски обекти от друго предопределение.

За постигане до паркингите в постройката са планувани три съществени точки с входове и изходи – към бул. " Христо Ботев ", към бул. " Найчо Цанов " и към обслужващата улица от юг. Предвидено е и зареждане с товарен превоз, за което също са избрани две съществени точки - от страната на бул. " Христо Ботев " и от юг, към новата улица. За двете точки също са планувани входове и изходи, в композиция с трафика на влизащите и излизащите леки коли. 

Ще има озеленяване, парково пространство откъм източната част

Транспортният достъп до новия търговски обект ще се прави чрез няколко входа и изхода към прилежащите пътни артерии. Към момента се планува, само че не са осъществени разширения на булевардите " Христо Ботев “ и " Найчо Цанов “. Ситуационното решение на обекта е съобразено с бъдещите разширения.

Главните входове за клиенти и гости са позиционирани към двете основни кръстовища, както и откъм откритото пространство от източната страна на постройката, където се планува богато озелена повърхност, със зони за рекреация. В рамките на парцела са планувани икономически елементи за транспортни средства, както и скоростна рампа, качваща коли до равнището на покривния паркинг.

Сградата ще съдържа едно подземно равнище, едно приземно равнище, два търговски етажа с магазини и покривен етаж с киносалони и паркинг.

На по късен стадий ще се създаде и покривна структура за помрачаване над паркоместата, с опция върху нея да се монтира покривна ФЕЦ, в сходство с трендовете и директивите за енергийна успеваемост.

Броят на паркоместата е 1900. Сградата е четириетажна и изпълнена от стоманобетонна носеща структура от II степен на огнеустойчивост, според условията на чл.13, ал.1 и член табл. 3 към член 12, алинея 1 от Наредба № Із-1971 за СТПНОБП.

Сградата е с съществена височина 15,00 м, и частична 27,80 за зоната с кина. 

Характерът на капиталовото предложение е в сходство с избраните в Подробен устройствен план предопределение и действия. Инвестиционното предложение не касае и не визира прилежащи действия и обекти.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР