Еърпорт Русе“ ООД, което оперира от началото на тази година

...
</TD
>Еърпорт Русе“ ООД, което оперира от началото на тази година
Коментари Харесай

Операторът на летище Русе внесе документи за сертифицирането му за граждански полети

" Еърпорт Русе “ ООД, което оперира от началото на тази година летище Русе, внесе документи в Главна дирекция " Гражданска въздухоплавателна администрация “ (ГД ГВА) за издаване на уверение за експлоатационна валидност на гражданско летище според Закона за гражданското въздухоплаване. Това оповестиха от Община Русе.

Подаването на документите е част от Генералния проект на сдружението и е в продължение на капиталовите планове на " Еърпорт Русе “ за развиване на летище Русе като гражданско летище, разширение на опциите и възстановяване изискванията за осъществяване на авиационни услуги. Това ще даде опция за политане и кацане на самолети Airbus 320 и Boing 737, като е планувано и построяването на един или два хангара за техническо обслужване на самолетите.

През последните месеци бяха вложени обилни средства за модернизирането на летището. Изградена беше осветителната система на полосата за политане и кацане, като летище Русе е първото в България с LED осветяване със слънчеви акумулатори. Изградена беше и 9-километровата периметрова ограда, теренът е изцяло измит, а постройката на пътническия терминал е актуализирана и съхранена. Монтирани са и два ветропоказателя, които дават отговор на специфични условия на Международната организация за гражданска авиация ICAO. Закупени са също стационарни и мобилни цистерни за гориво.

Припомняме, че в края на февруари т.г. след решение на Общински съвет-Русе, гласувано с съвсем цялостно единогласие, Общината подписа контракт с " Еърпорт Русе “ ООД. Дружеството е със притежатели Антони Търницов - специалист в областта на българското въздухоплаване, който има опит и от работата си по концесионния разбор на Летище Русе от 2017 година, и Христо Крушарски, чийто бизнес е обвързван със системи за извалявания и битка с градушките посредством самолетен прийом. С привличането на вложителя общинският бюджет се освободи и от годишната поддръжка на летището. За календарната 2022 година размерът й доближи 91 хиляди лева, като за поддръжката до сключването на контракта се грижеше общинското дружество " Паркстрой ".
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg