, е една от промените в Наредбата за организиране на

...
</TD
>, е една от промените в Наредбата за организиране на
Коментари Харесай

ОКТ-Пловдив за връщането на секундарния брояч на светофарите: Необходимо е прецизиране на предложението

, е една от измененията в " Наредбата за образуване на придвижването по пътищата с пътни светофари " на Министерство на вътрешните работи, Министерство на превоза и известията и Министерство на регионалното развитие. 

Връщането на броячите на светофарите е единствено предложение, което е в развой на публично разискване и към момента не е признато като смяна в Закона за придвижване по пътищата. Предвижда се връщането им тук-там, където няма вградени трафик детектори, коментираха от общинското дружество " Организация и надзор на превоза ".

Светофарните циклограми бяха отстранени на кръстовищата, включени към Центъра за ръководство на трафика, поради въведените интелигентни системи.

Аргументът е, че не би трябвало да се чака крайният цикъл на брояча, в случай че съответната обстановка дава опция за по-оптимално решение.

Във връзка с предлагането за връщане на броячите от ОКТ са подготвили позиция, която ще показват пред Община Пловдив и Националното съдружие на общините в България.

Изразена е нуждата от прецизиране на предлагането, като се вземат поради и бюджетните благоприятни условия за слагане на броячи с механически параметри, съвместими с новите интелигентни системи за ръководство на трафика.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР