ДЗЗД Царевец 22 е избран от Община Пловдив за изпълнител

...
</TD
>ДЗЗД Царевец 22 е избран от Община Пловдив за изпълнител
Коментари Харесай

Софийска фирма взима още един възлов инфраструктурен обект в Пловдив

ДЗЗД " Царевец 22 " е определен от Община Пловдив за реализатор на реконструкцията на ул. " Царевец " в сектора сред булевардите " Хаджи Димитър " и " Свобода ". Консорциумът, в който влизат софийските компании " София асфалт " и " Вейл структури ", е получил сложна оценка 99,96 точки. Това в действителност е и - възобновяване и реорганизация на. На второ място е компания " Запрянови - 03 " ООД със 70 точки, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Класирането е на база аршин " оптимално съответствие качество/цена ". Ценовите предложения на двете компании са доста близки - " Царевец 22 " дава цена 4 145 100 лева, а " Запрянови - 03 " - 4 141 000 лева При оповестяването на публичната поръчката община Пловдив уточни като оптималната планирана цена 4 145 600 лв. без Данък добавена стойност.

Комисията показва аргументите за премахване на останалите трима участници в процедурата. Пловдивското сдружение " Ай ди ел " ЕООД не е показало техническо предложение с минимално изисканото от възложителя наличие. Регистрираната в столицата компания " Парсек груп " ЕООД, която е обичаен участник в поръчките за инфраструктурни обекти в Пловдив, не е показал Предложение за осъществяване на поръчката и Линеен календарен график за осъществяване. Сериозни пропуски в документите има и на кандидата ДЗЗД " Екологичен потенциал план Царевец " с участници " Европейски пътища " АД и " Пътпроект " ЕООД.

Решението може да бъде обжалвано пред Комисията за защита на конкуренцията в период до 10 дни. 

Обществената поръчка е за инженеринг - планиране, строителство и практикуване на авторски контрол на реконструкцията на ул. " Царевец " сред бул. " Хаджи Димитър " и бул. " Свобода " - стадий I. През 2012 година е подписан контракт за даване на проектантски услуги за трасето на цялата улица, до бул. " Пещерско шосе ".

В развой на осъществяване на този контракт са създадени няколко разновидността в идейна фаза, които са гледани от Експертен съвет по устройство на територията и са направени Протоколи №51/19.12.2012г., №1/09.01.2013г. и №5/06.02.2013г. С последния е определен един от тях за правенето на плановата документи в техническа фаза. След изработването на плана в техническа фаза, плановата документи е обсъждана на СЕСУТ с Протоколи №8/14.05.2013г., №11/11.06.2013г. и №14/16.07.2013г., като с последния се приема оферти механически план, като преди издаване на Разрешение за градеж би трябвало да се отстранят посочените в протокола забележки. Тъй като плановата документи е създадена при тогава настоящото законодателство и не дава отговор по отношение на настоящата към сегашния миг нормативна уредба, с цел да може да бъдат изпълнени строителните действия по нея, тя би трябвало да бъде обновена.

Възложителят показва също, че към сегашния миг ще започва обект " Инженеринг - планиране, строителство и авторски контрол на обект " Реконструкция и създаване на канализационната и водопроводна мрежа на гр. Пловдив " с Възложител ВИК ЕООД гр. Пловдив и съвъзложител – Община Пловдив, който планува създаване на водопроводна и канализационна мрежа в сектора по ул. " Царевец " от бул. " Хаджи Димитър " до бул. " Пещерско шосе ".

Предвид това, че двата плана ще се построяват паралелно, е належащо при планиране сегашния обект да се съобрази с утвърдената планова документи по обект " Инженеринг - планиране, строителство и авторски контрол на обект " Реконструкция и създаване на канализационната и водопроводна мрежа на гр. Пловдив ".

Съгласно извършена преписка с ВИК ЕООД гр. Пловдив пътната структура в сектора на ул. " Царевец " от бул. " Хаджи Димитър " до бул. " Пещерско шосе " ще бъде построена от Община Пловдив. За тази цел изпълнителят ще би трябвало да одобри с приемо–предавателен прокол основата на земното легло, съпроводен с нужните документи по Наредба 3 и техническата спецификация на възложителя. В тази връзка е належащо да се изготви ясна демаркация на количествата по съответните пера по двата плана, с цел да няма препокриване на едни и същи действия, се показва в обявлението.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР