Двудневна международна конференция Градската среда като пространство за реализиране на

...
</TD
>Двудневна международна конференция Градската среда като пространство за реализиране на
Коментари Харесай

Коне ровят райграс в паркове

Двудневна интернационална конференция " Градската среда като пространство за осъществяване на устойчиви политики " се организира в Пловдив. В рамките на форума се показват положителни практики от Чехия и Норвегия, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

На конференцията се дискутират тематиките за основаване и запазване на зелени площи, запазване на дърветата в градска среда, взаимодействиено с жителите в процесите по планиране и реализиране на дълготрайните политики за устройствено развиване на градовете, в това число по отношение на провокациите подбудени от климатичните промени. Оказва, че в Пловдив няма нито едно записано в Регионална инспекция за опазване на околната среда вековно дърво.

В чешкия град Бърно е основано особено общинско дружество, което се занимава с поддържането на екосистемите с цялото им биоразнообразие. Експертът инж. Томаш Трънка показа съвременни трендове и какво може да бъде въведено в Пловдив.

" Показахме нови способи, които използваме, да вземем за пример инжектиране на дърветата, потребление на икономически животни, да вземем за пример коне, които оказват помощ при разравянето на тревни площи, транспортиране на разнообразни материали " - изясни той.

Общината в Бърно е основала разнообразни приложения, в които жителите могат да алармират за нередности. Екипът на екозвеното се грижи за историческите монументи в центъра на града, за значими алеи и улици. Инж. Трънка съобщи, че за всяка обособена отделна улица е уместно друго дърво и при избора би трябвало да се подхожда доста деликатно. 

Подробности гледайте в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР