Движението по ремонтирания участък от Околовръстното шосе, заключен между Пещерско

...
</TD
>Движението по ремонтирания участък от Околовръстното шосе, заключен между Пещерско
Коментари Харесай

Най-после отварят Околовръстното на Пловдив, но не днес

Движението по ремонтирания сектор от Околовръстното шосе, заключен сред Пещерско и Пазарджишко шосе, ще бъде пуснато на следващия ден. Това стана ясно след направената от зам.-кмета по строителство и сътрудника му по превоз ревизия на трасето. Строителните действия са завършени, сложени са отвесна и хоризонтална маркировка.

" В тази част на шосето са направени повече отбивки за изпреварване и отклонение на придвижването. Промяната е по гледище на община Пловдив и на кмета, защото се откри, че в по-рано реновирания сектор от Околовръстното сред кръговото придвижване на Асеновградско шосе и " Коматевско шосе " неналичието на сходни отбивки е минус. Станаха и тежки произшествия, за жалост “, разяснява зам.-кметът по строителство, който добави, че ще има краткотрайна организация на придвижването единствено на моста над река Марица. Ограничението там ще е с до 20 км/ч, защото се подменят предпазните огради на самото оборудване.

В най-скоро време ще бъде пуснато придвижването и в другата част от шосето – от кръговото придвижване на Пазарджишко шосе до Автомагистрала " Тракия “, само че с краткотрайна организация. Автомобилите там ще се движат с до 50 км/ч, защото продължава полагането на маркировка.

" Считаме, че след цялостното отваряне на Околовръстния път трафикът в Пловдив ще олекне доста. До момента целият директен поток влизаше през бул. " България “ и натоварваше всички кръстовища. Отварянето на Околовръстното ще изведе този директен трафик от града “, безапелационен е зам.-кметът по превоз.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР