Движение България на гражданите (ДБГ) започна подписка за намляване заплатите

...
</TD
>Движение България на гражданите (ДБГ) започна подписка за намляване заплатите
Коментари Харесай

Събират подписи за намаляване заплатите на общинските съветници в Бургас

Движение " България на жителите " (ДБГ) стартира подписка за намляване заплатите на общинските съветници в Бургас, съобщи кореспондент на " Фокус ".

" Това е честен акт ", съобщи основателят, някогашен народен представител и общински консултант. Според него по-високи заплати би трябвало да има за кмета и администрацията, само че не и за общинските съветници. С едно от последните решения на локалния парламент обаче, това ще се случи от началото на идната година. 

" Нашата позиция е, че администрацията на община Бургас би трябвало да получава по-голяма заплата, тъй като това са хората, които показват обществените услуги и са в помощ на бизнеса. Общинските съветници обаче са хората, които би трябвало да имат своите начинания по повод смяна на графици, във връзка с правилници и други. Личните ми наблюдения са, че през последната година и половина препоръките в цялата област са станали орган, който единствено легитимира предложенията на администрацията. Това е повода да се противопоставим на увеличението на заплатите на съветниците ", уточни той.   

Табаков съобщи, че от ДБГ са внесли две питания в Общинския съвет. Едното е обвързвано с това какъв брой ще коства нарастването на заплатите на бюджета на Община Бургас, а второто – с това какво е предстоящото нарастване във възнаграждението на чиновниците на администрацията.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР