Думи на искрена признателност отправи към ръководството на УМБАЛ

...
</TD
> Думи на искрена признателност отправи към ръководството на УМБАЛ
Коментари Харесай

Като в сериала Спешно отделение: Жената на пациент възхитена от пловдивски лекари

Думи на откровена благодарност насочи към управлението на УМБАЛ " Пловдив “ Райна Янкова от Пловдив. Тя благодари за положените грижи за нейния брачен партньор, който на първо време е лекуван в отделението по хирургия с шеф доктор Йордан Йорданов, а по-късно и в ОАИЛ, с началник доктор Бойко Боев.

Състоянието на 79-годишния мъж се утежнява в събота, изначало отхвърля здравна помощ, само че няколко пъти губи схващане и след обяд околните звънят на телефон 112. Екипът идва незабавно, изясняват, че положението е животозастрашаващо и оферират незабавно да го транспортират до някогашната Окръжна болница.

" Признавам, че в първия миг изтръпнах, тъй като имах друго мнение за това лечебно заведение, останало отпреди години. Лекарката настоя и въпреки всичко го откараха в УМБАЛ " Пловдив “. Още с постъпването в Хирургията обаче осъзнах, че тук нищо не е същото. Отделението свети от непорочност, реновирано и е съвременно оборудвано, а екипът е от експерти, отдадени на медицината и пациентите си.

Дежурният доктор доктор Момчил Ненов, деликатен и способен, ни пое от вратата. Той, двама по-млади сътрудници, един студент от МУ-Пловдив, медицинските сестри и санитарите действаха като в сериала " Спешно поделение " – експертно, бързо и в цялостен синхрон “, описа Янкова.

След като извеждат пациента от шока, тя осъзнава, че е било въпрос на секунди да оцелее. Ситуацията е била толкоз сериозна, че животът му е висял на косъм, призна дамата.

Подобрява се, изписват го, само че след 5-6 дни положението му още веднъж се утежнява поради нов проблем. Пациентът още веднъж постъпва в УМБАЛ " Пловдив “, само че този път е в Отделението по анестезиология и интензивно лекуване.

" Безкрайно съм признателна на всички, които се грижиха за него. Санитарите даже не ми разрешиха аз да направя и най-малкото нещо, поеха всичко и го гледаха като татко. През цялото време бях спокойна, тъй като цялата емпатия на екипа е неповторима. Възхитена съм от професионализма на медицинските екипи, от тяхната безрезервност към работата и пациентите, от дълбокия им хуманизъм.

Исках да изразя своите усещания, с цел да се опълчва на отрицателната вълна против българските лекари, а също и да покажа голямата смяна в УМБАЛ " Пловдив “, съобщи Янкова. Изградената дисциплинираност от доктор Йордан Йорданов е поръчител за качеството на медицинските услуги.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР