Докога няма да има равенство за децата. Този въпрос зададе

...
</TD
>Докога няма да има равенство за децата. Този въпрос зададе
Коментари Харесай

Родител: Първо няма детски, защото работим и не чакаме помощи. А сега няма и безплатен транспорт

Докога няма да има тъждество за децата. Този въпрос зададе четец на Plovdiv24.bg посредством сигнала си, изпратен до медията ни. Ето и размислите на пловдивчанина:

" Здравейте, редакция! Защо заглавието е такова? Озаглавих го по този начин, тъй като от доста скоро (от началото на февруари) има заповед на министъра на превоза. Да, но се оказва, че няма да са всички.

Преди дни моята брачна половинка се е обадила в общината, с цел да попита по какъв начин от кое място и каква карта би трябвало да извадим на щерка ни, която учи в Пловдив и всеки ден след учебно заведение употребява 2 рейса на градския превоз, с цел да може да отиде до майка си и оттова двете да дойдат до моята работа, откъдето се прибираме.

Госпожата насреща й е декларирала, че за нашето дете безвъзмезден превоз в Пловдив няма да има, тъй като живеем в Стамболийски и детето ни може да пътува гратис единствено там. Оттук идва и идващият въпрос: Нормално ли е това?

Детето ни учи в Пловдив, затова би трябвало да пътува гратис и в Пловдив. Това ли ще е следващото гратис нещо, но не тъкмо? Това ли ще е следващата дискриминация, която ще дели децата... не са ли те идентични за страната?

Как да обясня на детето си, че страната не му дава детски, тъй като съгласно нея нашето семейство е богато, тъй като работим (а не лежим по през целия ден като тези, които се устоят от помощи), а в този момент няма да може да пътува гратис, тъй като учи в различен град?

Ако това нещо остане по този начин, си мисля, че или министърът си прави реклама с тази заповед, или някой не е доизмислил по какъв начин да се ползва. А за " любезността " и готовността да изясняват на гишетата за издаване на карти няма да приказвам, тъй като такава няма ". 

Какво споделят от община Пловдив:

При заявление за издаването на безплатните карти е належащо да се покажат документи за възрастта на детето и адресната регистрация на родителя по непрекъснат или сегашен адрес в Пловдив, както и фотография на детето, която може да е на мобилния телефон. 
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР