Доброволци ще разлепят хиляда плаката на ключови места в Русе,

...
</TD
>Доброволци ще разлепят хиляда плаката на ключови места в Русе,
Коментари Харесай

Кампания Заедно да спасим децата и Русе от дрогата

Доброволци ще разлепят хиляда плаката на основни места в Русе, които да притеглят вниманието на жителите по казуса с разпространяването на наркотични субстанции измежду подрастващите. Това оповестиха от регионалната администрация в града. 

След сканиране на QR-кода от плаката всеки може да влезе във Фейсбук страница на самодейността и да се запознае с оповестените в нея материали.

Инициативата е част от акцията " Заедно да спасим децата и Русе от дрогата ". Обмисля се и концепцията при започване на лятото да се провежда и хепънинг или фестивал, който да се ангажира с тематиката за следствията от използването на опиати, както и да се вършат срещи онлайн с потърпевши от използването на дрога, тематични клипове и филми.

Обмисля се в някои от часовете в учебно заведение да влизат блогъри или известни русенци, които да приказват за сериозността на казуса пред подрастващите.

Началото на акцията бе сложено в края на предишния месец. Част от нея е и проведено огромно изследване за използването на опиати от младежите. В анкетата са се присъединили 4292 възпитаници на възраст сред 11 и 17 години, от 46 учебни заведения в региона, както и 3138 родители. Проучването демонстрира, че над седем % от учениците в Русенско са употребявали опиати.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР