Добри новини за индустрията у нас – устойчиво растат преките

...
</TD
>Добри новини за индустрията у нас – устойчиво растат преките
Коментари Харесай

Икономист от Пловдив: Българинът постоянно се оплаква, че няма пари, но ние сме рекордьори по ръст на нарастване на доходите

Добри вести за промишлеността у нас – стабилно порастват директните задгранични вложения. Само за 2022 година в Пловдивска област те са се нараснали с близо 15%, регистрират от Териториалното статистическо бюро – Юг. Новият фокус за свежи финанси е декарбонизацията на производството, което към този момент се превнръща в емблема за " Тракия икономическа зона “.

От директните задгранични вложения директно зависят и приходите на българите, които също бележат растеж, регистрират анализаторите.

" Ние сме рекордьори по растеж на повишаване на приходите за 2023 година. Българинът непрекъснато се оплаква и в този момент се оплаква, само че от 2002 до 2023 година, най-бързо изпреварваме всички други страни и догонваме няколко години. Ние бяхме до 22-29 % от междинното за Европа, в този момент сме 62 “, разяснява пред Българска национална телевизия Светозар Гледачев, финансов анализатор от Пловдив.

Над 200 милиона лв. са вложенията, които е направила една немска компания у нас за миналите пет години. Част от тях е работещата към този момент система за геотермална сила, която ги прави изцяло самостоятелни от природния газ. Прогнозата е, че въглеродната индиферентност ще стане новият стандарт за конкуретноспособност, по тази причина компаниите в Тракия икономическа зона подписаха харта, че ще се стремят да създават без въглероден отпечатък.

" Това е огромен сигнал за вложителите, че тук се работи в тази посока. Повечето вложители в Западна Европа към този момент одобряват за даденост въглеродната индиферентност, възобновимата сила, и ние в действителност тук слагаме основите на това нещо, демонстрираме, че тук може да се направи “, сподели Мартин Гънчевски – началник " Здраве и сигурност “ в немска компания.

През 2024 година се чака в Тракия икономическа зона да бъдат вложени най-малко 250 милиона лв..

" Имаме китайски вложител в региона още веднъж на автомобилните елементи, на металообработката. Всичко това ни дава увещание, че сме на прав път и всички тези старания, които вършим и за развиване на професионалното обучение и посоката, която поехме към декарбонизация са в сполучлива посока, че са видяни “, уточни Пламен Панчев – изпълнителен шеф на " Тракия икономическа зона “.

Около 8% е междинното нарастване на заплатите в " Тракия икономическа зона “ и макар прогнозите за криза, тук всеобщи съкращения не се чакат, а в противен случай – заради липса на задоволително фрагменти, се наемат даже чиновници от трети страни.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР