Дни след като беше обявено, че и полицаите ще бъдат

...
</TD
>Дни след като беше обявено, че и полицаите ще бъдат
Коментари Харесай

Бургаски полицаи са дали положителни проби за наркотици?

Дни откакто беше оповестено, че и служителите на реда ще бъдат проверявани за алкохол и дрога, тестването към този момент стартира по места. В Бургаско още в понеделник започнаха инспекциите в разнообразни полицейски ръководства.

Генади Тенев е зам.-председател на Управителния съвет на Синдикалната федерация на чиновниците на работещите в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР). Той увери, че федерацията поддържа тестването на униформените, само че не утвърждава метода, по който това се прави. " Има много обезпокоителни неща, да не кажем и незаконосъобразни ", счита той. По думите на Тенев тестванията, с които се взимат проби, са същите, с които служителите на реда ревизират и водачите, а те постоянно давали погрешни резултати. Синдикалистът разгласи, че към този момент има чиновници на реда, които са дали позитивен резултат при тестването за опиати. Това обаче се дължало на медикаменти, които одобряват.

" Първо ще излезе фактът, че в Министерство на вътрешните работи се употребяват медикаменти за усмиряване, което от години нашата организация е правила два пъти проучване и сме го подчертавали – от високия стрес и натоварване, само че това се крие от Министерство на вътрешните работи. Сега ще излязат и тези резултати от тестванията ", безапелационен е Тенев. Той акцентира пред NOVA, че практиката през годините показвала, че въпросните проби не демонстрират действителни резултати.

  " Това е следващо безумство на Министерство на вътрешните работи ", твърди зам.-председателят на СФСМВР. По думите му над 200-300 лекарствени средства съдържат субстанции, които могат да бъдат регистрирани от полевия тест.

Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР