Днес в ОбС Пловдив се гласува бюджетната прогноза на община

...
</TD
>Днес в ОбС Пловдив се гласува бюджетната прогноза на община
Коментари Харесай

Николай Гюров: Бюджетните прогнози на новия Димитров са като на стария Димитров, с раздути приходи и съмнителна изпълняемост

Днес в Общински съвет Пловдив се гласоподава бюджетната прогноза на община Пловдив за 2025-2027. Считам бюджетната прогноза за нереалистична и без визия за развиване на града, съобщи общинският консултант Николай Гюров.

И добави:

" За 2024 година в бюджета са заложени разноски в размер на 678 млн лева, а в прогнозата за 2025г. разноските са в размер на 554 млн. лв. Градът ни се разраства, а разноските спадат, и по този начин на процедура получаваме по-малко и по-некачествени публични услуги.

Дупката от неизпълнението на бюджет 2023 година, остава и за тази година. Това повдига въпроса по какъв начин ще се финансира - може би с повишението на локални налози и такси?

В идващите месеци Пловдив ще разполага с повече финансови средства отпуснати от страната, от когато и да било. Ще се харчи доста, а за нас това е значимо да става транспарантно, дейно и без да оставя чувство за корупция. Винаги когато имаме харчене на мрачно, имаме проблеми - образец река Марица, или обструкциите при градежа на ст. Ботев. Разчитаме управлението на Общината да обезпечи нужният потенциал за оползотворяването на ресурса почтено и без да е в ущърб на пловдивчани.

Друг значим проблем са изтеглените заеми от остарялата администрация, в прогнозата на новата администрация не виждаме сигурен източник за покриване на заемите.

Бюджетните прогнози на новия Димитров са, като на остарелия Димитров, с раздути доходи и със съмнителна изпълняемост ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР