Днес в Лесопарк Липник“ започна първият за Русе Фестивал на

...
</TD
>Днес в Лесопарк Липник“ започна първият за Русе Фестивал на
Коментари Харесай

Кметът Пенчо Милков даде началото на първия за Русе Фестивал на драконовите лодки

Днес в Лесопарк " Липник “ стартира първият за Русе Фестивал на драконовите лодки. Той е организиран  от Община Русе и Сдружение " Драконови лодки “ под патронажа на кмета на община Русе. Фестивалът бе открит от и госпожа Уан Мин, консултант в посолството на Китайската национална репубика в България. Те извършиха обичайния обред по боядисване на очите на драконите на лодките, с които стартира спортната част.

" Днес се сбъдва една огромна фантазия, за която работим от няколко години. Фестивалът е не просто спортна демонстрация, присъща за Китай и Азия, а събитие, учещо хората да създават  възприятие на другарство и на общественост “, сподели в приветствието си  кметът. Той изрази своята признателност към китайското посолство за помощта, която оказва на Община Русе за провеждането на надпревари с драконови лодки в Русе.

По думите на госпожа Уан Мин топлотата и гостоприемството са съдействали за сполучливите взаимни начинания. Тя не пропусна да изтъкне и преимуществата на общинската база в Лесопарк " Липник “, която спомага надпреварите да преминат при отлични условия.

Откриването на фестивала бе почетено от заместник-кметовете на община Русе Борислав Рачев, Енчо Енчев и Димитър Недев, Ян Тиен —  секретар по просветителната активност, и Пън Ю — секретар по културната активност в китайското посолство в България, шефът на Оперативна програма " Спортни парцели “ Лачезар Иванов, националният представител Иван Иванов, специалистът към Министерството на младежта и спорта Елеонора Горубанова и общинският консултант Пламен Рашев. Присъстват голям брой русенци и посетители на града.

В надпреварата с драконови лодки се включиха 15 тима – 12 с екипаж от 10 души и 3 с по 20 гребци, които би трябвало да изминат дистанцията от 200 м. Участниците бяха минали предварителни тренировки.

Днес в 18:30 на сцената ще се качат специфичните посетители на фестивала – младите поп звезди Алекс и Влади. Час след тях присъстващите ще могат да се насладят на осъществяванията на монголската група " IH TSETSN ".

В неделя фестивалът ще продължи с културна стратегия от 10 ч., като час по-късно ще стартират полуфиналите в конкуренцията с драконови лодки. Финалите ще са в 13:30 ч., а програмата на събитието ще завърши с награждаването от 14 ч.

Фестивалът предлага богата китайско-българска стратегия с музикални и танцови осъществявания, креативен работилници, занаятчийски изкуства, арт базар, демонстрации на бойни изкуства, атракции за деца, кулинарни изложения, места за храна и питиета и други занимания.

Община Русе провежда спомагателен превоз до Лесопарк " Липник “ с маршрут:

Централна ЖП гара – ул. Борисова – бул. Скобелев – бул. Липник – с. Николово – Лесопарк " Липник “ (обръщалото до дребното езеро) и назад.

Часове на потегляне:

На 22 юни (събота):

От Централна ЖП гара – 10:00; 13:00; 15:00 и 18:00 ч.

От Лесопарк " Липник “ – 11:00; 14:00; 16:00 и 19:00 ч.

На 23 юни (неделя):

От Централна ЖП гара – 10:00 и 13:00 ч.

От лесопарк " Липник “ – 11:00 и 14:00 ч.

Курсовете ще се извършват от " Общински превоз Русе “ ЕАД, като рейсовете ще стопират на всички открити спирки на градския превоз по маршрута.

Всички постоянни курсове по линията Русе-Николово-Долно Абланово-Просена ще се извършват с влизане в лесопарк " Липник “ с маршрут: Автогара " Изток ", ул. " Потсдам ", ул. " Никола Петков ", ул. " Тулча ", ул. " Доростол " /ул. " Плиска ", бул. " Съединение ", бул. " Цар Освободител ", бул. " Липник ", с. Николово, Лесопарк " Липник “, Долно Абланово, Просена и назад. Часове на потегляне:

от Русе - Автогара " Изток “: 07:30; 09:30; 12:00; 14:00; 17:00; 19:00; 21:00 ч.;

от Николово: 10:10 ч.;

от Просена: 06:40; 08:30; 13:00; 15:00; 18:00; 20:00 ч.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР