Днес в 11.30 часа в Цар Симеоновата градина официално откриха

...
</TD
>Днес в 11.30 часа в Цар Симеоновата градина официално откриха
Коментари Харесай

Откриха възстановения бюст-паметник на Димитър Кудоглу

Днес в 11.30 часа в Цар Симеоновата градина публично откриха възобновения бюст-паметник на Димитър Петров Кудоглу, заяви кореспондент на Plovdiv24.bg от място на събитието. Паметният знак на донора се намира в югоизточния завършек на градината, а възстановяването му е по концепция на неговите наследници и на Общината.

Кметът на Пловдив произнесе тирада, която може да видите в нашето видео. На тържественото разкриване присъстваше още и регионалният шеф.

Димитър Кудоглу основава фондацията за щедрост през 1926 година. Мотивите си той разказва по този начин:   " Намирал съм смисъл в живота, наслада и благополучие единствено тогава, когато съм можал да направя нещо положително, да бъда потребен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, извоювано с почтен труд, би трябвало да служи човеку, с цел да прави положителни и потребни каузи. “ Желанието му било да провежда и открие в Пловдив диспансер, наименуван " Дом на благотворителността и националното здраве “, който да носи името му. В здравното заведение да се води битка против " най- рисковите за обществото заболявания: детските, туберкулозата, венерическите “.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР