Днес ще преобладава слънчево време. След обяд от север-североизток облачността

...
</TD
>Днес ще преобладава слънчево време. След обяд от север-североизток облачността
Коментари Харесай

Жълт код за силен и бурен вятър в Пловдив

Днес ще доминира слънчево време. След обяд от север-североизток облачността ще стартира да се усилва, забележителна ще е през нощта против понеделник в източната половина от страната и на обособени места там ще превали слаб дъжд. След обяд със мощен вятър от северозапад, през нощта против понеделник в Източна България от север-североизток ще нахлува леден въздух. Дневните температури към момента ще са високи, оптималните ще бъдат сред 24° и 29°, в Пловдив - към 29°, оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.

От института афишират жълт код за мощен вятър в 25 от 28 области на страната. Единствените, където не е въведен подобен са Смолян, Кърджали и Хасково.

Над планините преди обяд ще бъде слънчево, само че след обяд и през нощта против понеделник облачността ще е по-често забележителна и на обособени места ще превали слаб дъжд, през нощта против понеделник по най-високите елементи - слаб сняг. Ще духа мощен до плевел северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 19°, на 2000 метра - към 11°.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. По-късно след обяд облачността от север ще стартира да се усилва и през нощта против понеделник на обособени места, основно по северното крайбрежие, ще превали слаб дъжд. През деня ще духа сдържан западен-северозападен вятър, който през нощта против понеделник ще се ориентира от север-североизток, ще се усили и с него ще нахлува леден въздух. Максималните температури ще са 26° - 28°. Температурата на морската вода е 21°-23°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, само че през нощта против понеделник ще стартира да се усилва.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР