Днес 29 февруари, на специализирания учебно-тренировъчен комплекс (СУТК) Црънча“ на

...
</TD
>Днес 29 февруари, на специализирания учебно-тренировъчен комплекс (СУТК) Црънча“ на
Коментари Харесай

Започна най-голямото учение на Силите за специални операции на НАТО в Европа

Днес 29 февруари, на профилирания учебно-тренировъчен комплекс (СУТК) " Црънча “ на Съвместното командване на специфичните интервенции (СКСО) на Българската войска беше обещано началото на най-голямото обучение на Силите за специфични интервенции на НАТО в Европа " TROJAN FOOTPRINT 2024 “. На откриващата гала командирът на 3 група Специални сили полковник Тодор Даков, приветства българските и задграничните участници и пожела на всички триумф при осъществяване на дилемите.

" TROJAN FOOTPRINT 2024 е главно обучение на Силите за специфични интервенции в Европа. От една страна, то е фокусирано както върху възстановяване на способността на специфичните сили да се опълчват на необятен набор от закани, по този начин и върху увеличение на интеграцията с стандартните сили и възстановяване оперативната съгласуемост на страните от Алианса.

От друга страна, TROJAN FOOTPRINT покачва военната подготвеност, усъвършенства доверието и развива дълготрайни взаимоотношения, които предизвикват мира и стабилността в цяла Европа. Накрая, само че не на последно място, TROJAN FOOTPRINT е опцията за нас да демонстрираме нашите умения и увереност да се борим с всяка опасност, без значение от къде идва и по кое време ще се случи “, сподели в обръщението си полковник Даков и приключи с думите " това обучение ще провокира вашите благоприятни условия и ще изисква оптимални старания, само че имам вяра, че ще работите дружно, ще се подкрепяте и в последна сметка ще завършите задачата си сполучливо. “

Международното обучение TROJAN FOOTPRINT 2024 се организира в интервала от 28 февруари до 15 март на териториите на България, Грузия, Гърция, Румъния и Германия, където е позиционирано Компонентното командване на Силите за специфични интервенции за учението.

На територията на България вземат участие към 100 военнослужещи, военна техника и въоръжение от СКСО и към 50 военнослужещи от Съединени американски щати и Румъния.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР