Днес, 25 април 2023 г., ученици от 11-ти клас от

...
</TD
>Днес, 25 април 2023 г., ученици от 11-ти клас от
Коментари Харесай

Ученици от Пловдив се оказаха във Военната прокуратура

Днес, 25 април 2023 година, възпитаници от 11-ти клас от Професионалната гимназия по туризъм " Проф. доктор Асен Златаров “ в гр. Пловдив посетиха Военно-окръжна прокуратура - Пловдив в границите на осведомителната акция " Ден на отворените порти “. Тази година тя се организира под мотото " Открито за правосъдната власт “.

Военно-окръжният прокурор на гр. Пловдив капитан Христо Анчев посрещна гимназистите и организира с тях диалог на тематика " Ролята на военното правосъдие за обезпечаване на отбраната на националната сигурност на Република България “. Той изясни, че военните магистрати проверяват закононарушения, осъществени от военни, както и от чиновници в армията.

" В България има три военно-окръжни прокуратури, като едната от тях се намира в Пловдив, а другите в София и Сливен “, описа прокурор Анчев. Учениците се интересуваха какви са най-честите закононарушения, осъществявани от военни, какви са наказванията за тях. Интересуваха се по какъв начин могат да станат военни прокурори и следователи, в случай че завършат специалността " Право “, както и дали във всички каузи вземат участие правосъдни заседатели и какъв брой време продължава един правосъден развой.

След края на диалога гимназистите посетиха една от залите във Военния съд в  Пловдив. Капитан Анчев им изясни къде са местата на  съдебния състав, прокурора, юриста и обвинения по време на процеса. Той им сподели, че военните прокурори постоянно се явяват в залата с униформа и имат военни звания. 

На срещата участва и Елисавета Георгиева, учител по гражданско обучение в учебното заведение. Гимназистите, които гостуваха във Военно-окръжна прокуратура – Пловдив, са членове на учебния Клуб за подготовка в  националната олимпиада по гражданско обучение

Денят на отворените порти се организира всяка година във връзка 16 април – Ден на Конституцията и професионален празник на юриста и правосъдния чиновник.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР