Дирекция национален строителен контрол е направила проверки на 84 язовира

...
</TD
>Дирекция национален строителен контрол е направила проверки на 84 язовира
Коментари Харесай

Мащабна проверка установи сериозни нарушения в строителството на язовири в страната

Дирекция народен строителен надзор е направила инспекции на 84 язовира в цялата страна и е открила, че за 54 от тях е осъществено до дъно строителство, за което няма строителни бумаги. Това заяви министърът на районното развиване арх. при инспекцията на язовир " Тополово 2 " в асеновградското село Тополово, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

" Проблемът е огромен. Това нелегално строителство занапред продължаваме да го проучваме, главно за по какъв начин да излезем от обстановката, тъй като ни слага пред доста съществено предизвикателство " - означи министърът.

Нарушител на процедура е страната в интервала 2019 - началото на 2021 година. Тогава страната посредством Министерство на стопанската система е упълномощила строителните действия по метода, по който са изпълнени. От друга страна, формален реализатор на градежа е държавното сдружение " Монтажи ". 

" Държавата разпорежда на държавното сдружение да строи обекти, за които разпорежда да се изготвят строителни бумаги. Държавата не утвърждава плановете, в следствие - надзорът не влиза на площадката и няма нужния надзор на това строителство " - изясни строителният министър. 

напомни, че самият той е предложил текст за изменение в Закона за устройство на територията, с цел да може по законов път да се направи разбор на всички огромни държавни градежи в страната. Анализите може да се създадат, само че няма законова рамка, по която да се приключи процедурата, с цел да са сигурни институциите, че всички направени поправки през строителната документи са безвредни, означи той. 

В програмата на министъра на районното развиване е включен оглед на път III-861 Югово - Лъки - област Смолян, за чийто ремонт също се чакат скандални разкрития. 

В късния следобяд министър Шишков ще посети село Брестовица поради проблемите с водоснабдяването на популацията. Там ще има среща с кмета на община " Родопи " Павел Михайлов.

Подробности за инспекцията на язовир " Тополово 2 " и установените нередности там гледайте в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР