Директорката на пловдивското училище Тодор Каблешков в кв. Прослав Емилия

...
</TD
>Директорката на пловдивското училище Тодор Каблешков в кв. Прослав Емилия
Коментари Харесай

Директорката, срещу която протестират родители: В училището всичко е много прозрачно

Директорката на пловдивското учебно заведение " Тодор Каблешков " в кв. " Прослав " Емилия Алексиева твърди, че в учебното заведение има съгласие сред колегията и се съблюдават етичните взаимоотношения.

За Plovdiv24.bg тя съобщи, че просто има влошена връзка с родителите. Според нея това се дължи на обстоятелството, че общността в квартала е затворена и като  тръгнат клюки, информацията се изкривява, минавайки през няколко източника.

" Няма текучество на учители. И сега, и през предходната година имах инспекция, всичко е в границите на естественото. Аз тази ситуация я обяснявам на родителите, само че те са доста прочувствено заредени, децата обикват учителите си и промяната се изживява по прочувствен метод ", сподели Алексиева. 

Тя даде образец, че за тази година има заявление за овакантяване от един млад преподавател, по фамилни аргументи. Не е етично да пита по какви тъкмо аргументи. Въпреки това директорката е задала уточняващ въпрос в опита си да разбере. Тя е попитала дали натоварването не е огромно. Но отговорът е бил, че не е това. Има и хора в майчинство. Друга колежка е напуснала по-рано поради аргументи, които са по-деликатни. 

" Без коментар ще го оставя, само че тя не е била глобена, по нейно предпочитание си потегли, просто не можа да издържи на натовареността на учителската специалност. Нашата специалност е доста сложна, всеки ден има предизвикателства  и много от сътрудниците не могат да устоят на ежедневната динамичност. В момента тече инспекция, скоро ще излязат резултатите, само че има положителна среда в учебното заведение ", сподели още Алексиева.

Според шефа, учителите в учебното заведение се чувстват подкрепяни. Те са на мнение, че институцията трябва да взема независими решения и учителите трябва да следват задачите си.

" Родителите имат право на мнение, аз ги слушам, когато са основателни, само че не всичко зависи от нас. Хората си вземат лични решения. Относно връзката, ще се постарая да я подобря, да се дават в по-широк формат разяснения на родителите, да се чуват и персонални мения, връзката да се реализира и по друг начин.

Единият от учителите все още не е напуснал. Но не е имало огромно текучество. Родителите просто го изживяват прекомерно мъчително, тъй като това са техните деца. Разбирам ги, преживяват го, дружно с децата си. Опитвам се да ги успокоя, че трябва да сме положителни, че светът е динамичен.

Не съм отказвала да давам отговор на родителите, участвам в наставнически срещи, давам отговор им, знаят моя телефон и имейла ми, споделяме си през електронния дневник. Комуникирам с тях със известия и обръщения. Просто в нашето учебно заведение всичко е доста транспарантно. 

Но си давам сметка, че има още какво да се направи и ще го направя ", добави Емилия Алексиева, която е шеф в учебното заведение към този момент 6 години.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР