Директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите –

...
</TD
>Директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите –
Коментари Харесай

РИОСВ Пловдив със строги предписания

Директорът на Регионалната ревизия по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ – Пловдив) Ивайло Йотков на 28.02.2024 година даде писмени наставления на кметовете на всички седемнадесет общини, попадащи на територията на инспекцията да подхващат строги ограничения по осъществяване на уговорките си за ръководство на отпадъците.

В едномесечен период те би трябвало да извършат инспекции за съществуване на нерегламентирани сметища, в това число на речните кревати и прилежащите им територии. В качеството им на притежатели на общински пътища е належащо да почистят отпадъците от пътищата, пътните уреди, обслужващите зони, крайпътните обслужващи комплекси и да се обезпечат съдове за събиране на отпадъците по общинската пътна мрежа и превозването на събраните в тях боклуци до оборудванията за отнасяне.

След приключването на периодите в края на м. март започва дейна акция с инспекции на място за надзор осъществяването на предписанията от екипи на пловдивската екоинспекция и при положение на установени замърсявания ще бъдат подхванати плануваните в Закона за запазване на околната среда и Закона за ръководство на отпадъците административнонаказателни ограничения по отношение на градоначалниците.

От екоинституцията се обръщат към жителите с зов да проявят отговорност към околната среда и да изхвърлят отпадъците си само на разрешените за това места, а при положение, че се натъкнат на нерегламентирани сметища, да алармират съответната община за местоположението им.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР