Директна авиолиния между испанския град Малага и Пловдив ще увеличи

...
</TD
>Директна авиолиния между испанския град Малага и Пловдив ще увеличи
Коментари Харесай

Ще летят ли самолетите директно от Пловдив до Малага, Испания и обратно?

Директна авиолиния сред испанския град Малага и Пловдив ще усили опциите за посещаване на туристи в районите на двата града. Това стана ясно по време на поредност от срещи, извършени в Южна Испания от изпълнителния шеф на летище Пловдив.

Той беседва със заместник-кмета на община Малага Якобо Флоридо, генералния шеф на туризма в Малага Джонатан Гомес Пунзон и с генералния управител на туризма в Марбея Лаура де Арсе. 

От договарянията стана ясно, че има изключителна опция за взаимно промотиране на районите на слънчева Андалусия и Пловдив, с цел да се провокира двустранен поток от пътуващи и туристи. 

" Самата аз посетих Пловдив за няколко дни през предишното лято и останах очарована от културата, археологията и храната ", сподели Лаура де Арсе. 

Тя и съветникът по туризъм на кмета на Марбея обявиха подготвеност да работят за пряк полет до Пловдив, с който да пътуват както българите, които живеят в района, по този начин и да има двустранен туристически продан. За задачата е належащо промотирането на България в района и опцията за отмора и туризъм в Марбея. 

" Рекламираме се чудесно и по тази причина привличаме отличните туристи ", сподели още Лаура де Арсе. 

В по-голям мащаб това предлага и зам.-кметът по туризъм на Малага, който показа опцията за сътрудничесто с община Малага, Борда по туризъм на Андалусия, летище Малага, асоциацията на летищата в Испания и сдруженията на хотелиерите, ресторантьорите и превозвачите в района. 

Оказа се, че обединяването сред тези организации, е донесло извънредно огромен триумф за развиването на туризма в Андалусия.

Летище " Малага " е третото най-натоварено в Испания, като има полети до над 160 дестинации по целия свят. Скоро започва и директна линия до Ню Йорк. 

" За модела, за който описа зам.-кметът по туризъм на Малага, можем да мечтаем, само че с Фонда за развиване на летище " Пловдив " сме на прав път да стартираме откриването на нови авиолинии ", съобщи изпълнителният шеф на Летище Пловдив. 

От община Малага и Борда по туризъм поеха ангажимент за съдействие и намиране на общо решение за разкриване на директни полети от разнообразни дестинации в Испания до Пловдив. 

В същото време асоциациите на българските общности работят сполучливо с локалните управляващи в района на Андалусия. През седмицата шефът на летище " Пловдив " организира срещи с българската общественост в Испания в Първо българско неделно учебно заведение " Родина ", Асоциация " Малага-България 2010 ", Асоциация " Българска роза " в Малага и среща с българите в Марбея, проведена от " Асоциация Марбея България 2013 ".

Те бяха и мотив за стартирането на петиция за директни полети от Малага, Валенсия, Барселона и Мадрид до Пловдив. 

Възможностите за поддръжка към този момент изследват и от българските общности във Франция, Италия, Германия, Австрия, Норвегия и Кипър. Петицията за поддръжка на откриването на директни полети от Испания до Пловдив може да подкрепите тук: 
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР