Десетки жители на Благоевград тази вечер станаха съпричастни с болката

...
</TD
>Десетки жители на Благоевград тази вечер станаха съпричастни с болката
Коментари Харесай

Факелно шествие под надслов Правосъдие на светло: Да спрем насилието над жените в подкрепа на Стефка Терзийска обедини Благоевград

Десетки поданици на Благоевград довечера станаха съпричастни с болката и битката на грубо пребитата, тъкмо преди два месеца, Стефка Терзийска, съобщи кореспондент на Blagoevgrad24.bg . Припомняме, че случаят стана измежду бял ден на улица " Илинден “ в регионалния център пред дома на дамата. Нападението бе осъществено от 21-годишен юноша, който я атакува с железен кол. Първоначално претекстовете са тежкото закононарушение не бяха ясни, само че по-късно фамилията на Стефка и синът й Коста Козас показаха като гарант някогашният й брачен партньор - Йоанис Козас. 

Факелното шествие под надпис " Правосъдие на ярко: Да спрем насилието над дамите “ стартира от въпросната улица, на която стана нападението, продължи около постройката на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – Благоевград и ще приключи пред Съдебната палата в Благоевград, като присъстващите ще останат там до 19.00 часа.

Стефка изрече специфични благодарности към всички, които довечера са пристигнали, с цел да я поддържат. " Цялата тази позитивна сила и поддръжка не мога да ви опиша какъв брой доста значи за мен. Двата месеца, които изминаха, и изключително в първичния интервал, когато ми беше извънредно тежко, всеки ден беше битка за оцеляване душевен. Само вашата поддръжка и връзка с вас ми даваха сили да продължа. Това ми даваше кураж и всякога си споделях: " Стефи, не може да се предадеш. Виж какъв брой доста хора имат вяра, че ще се оправиш. Естествено, поддръжка получих също от фамилията и децата ми. Благодаря на Бог, че имам такива деца, другари и близки. Не мога да ви опиша какъв брой съм признателна. Поводът да се съберем тук от една страна е това, което се случи с мен, това брутално нахлуване, което още не мога да допускам, че е истина, а от друга – да отправим зов към институциите. Да, те си свършиха работата досега, само че аз насочвам зов да довършат започнатото. Да доближат до истината и всички отговорни. Нашето шествие през днешния ден е " Справедливост на ярко “. Искаме истината и същинските виновници да излязат на ярко и да бъдат заслужено осъдени. Това, което се случи на мен преди два месеца може да се случи на всеки – без значение дали е жена или мъж “, акцентира Стефка Терзийска.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР