Десетки деца от детските градини и училищата в Благоевград, служители

...
</TD
>Десетки деца от детските градини и училищата в Благоевград, служители
Коментари Харесай

От Музея на водата започна засаждането на над 100 фиданки в Благоевград по повод Световния ден на водата

Десетки деца от детските градини и учебните заведения в Благоевград, чиновници на " Водоснабдяване и канализация “ – Благоевград и горски стопанства към Югозападно държавно дружество дружно означиха Световния ден на водата, съобщи кореспондент на Blagoevgrad24.bg .

Официалното начало на самодейността бе сложено в неповторимия Музей на водата, който се намира в региона на Благоевград. По мотив Световния ден на водата в двора на музея бяха засадени фиданки американски дъб. Общо 100 фиданки от същия тип ще бъдат засадени и на други над 10 места, сподели пред " Фокус “ инж. Мартин Петров, шеф на " Водоснабдяване и канализация “ – Благоевград. Той посочи, че терените са били определени взаимно с специалистите на горските стопанства.

" Инициативата, която беше стратирана от " Български ВиК холдинг “ ЕАД подкрепихме с отворени ръце. Идеята е сходни събития да се трансфорат в традиция. Целта ни е да покажем на децата и хората, че всички ние сме виновни към природата. Другата ни цел е какъв брой се може повече да понижим човешкия отпечатък върху природата. Все отново това е един значим запас, който би трябвало да ценим и пазим. Това е и нашето обръщение. Не инцидентно избрахме Музея на водата и от тук започваме засаждането на фиданките. Поканили сме деца и възпитаници, на които желаеме да покажем, че водата не е даденост, а благосъстояние “, сподели още инж. Мартин Петров.

Фиданките, които през днешния ден бяха засадени са създадени и предоставени от разсадниците на Югозападно държавно дружество. С днешното засаждане на дръвчетата бе маркиран и още един празник – Седмицата на гората.

Музеят на водата е едно неповторимо място, което в себе си е събрало цялата история на благоевградското водно сдружение. В музея децата, а и възрастните могат да се " допрян “ до работата на чиновниците, работещи във ВиК – Благоевград. Там могат да бъдат прегледани фотоси и да получите информация за цялата история на водния бранш в района, както и за всички реализирани триумфи.

За най-малките гости е самостоятелен ъгъл за изобразяване и майсторене. В музея всеки клиент може да научи по какъв начин се взимат проби от водата или пък да види по какъв начин са изглеждали тогавашните ВиК уреди. Любезните екскурзоводи постоянно са на среща, с цел да ви разведат и да ви опишат любопитни обстоятелства, свързани с водата и ВиК системите.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР