Дерогацията за внос на руски петрол отново предизвика скандали в

...
</TD
>Дерогацията за внос на руски петрол отново предизвика скандали в
Коментари Харесай

Лукойл отново провокира страстите в парламента: Депутатите решават дали да отпадне дерогацията

Дерогацията за импорт на съветски нефт още веднъж провокира кавги в Народното събрание. След като през вчерашния ден европейското издание на Politico разгласява публикация, в която уточни, че Русия е спечелила близо 1 милиард евро посредством дерогацията на България. В публикацията се показва, че " Лукойл “ изнасяла барели с съветски нефт за трети страни, финансирайки войната в Украйна.

През днешния ден ръководителят на Енергийната комисия в Народното събрание съобщи, че се радва, че Европейската комисия е стартирала следствие по случая. Той сподели още още, че се надява дерогацията да отпадне допустимо най-бързо.

Новият ръководител на Движение за права и свободи бе доста по-твърд – той изрично се разгласи " за “ отпадането на дерогацията " незабавно “. Той дефинира партиите, заставащи зад вноса на съветски нефт, като " ПроПутин партии “.

Реакция пристигна и от ПП-ДБ, които досега заставаха зад последователното отпадане на дерогацията, както в началото Народното събрание реши. Радослав Рибарски разгласи, че Национална агенция за приходите и Агенция " Митници “ би трябвало да ревизират имало ли е злоупотреби към договарянето на специфичния режим по времето на кабинета " Петков “. Той също изрази терзания, че в случай че вносът на съветски нефт спре внезапно, това би могло да докара до стопански последици.

От опозицията изненадващо бяха на разнообразни позиции – Българска социалистическа партия изиска да се откри има ли злоупотреби посредством дерогацията. От Има Такъв Народ бяха безапелационни, че ще я поддържат, до момента в който не завърши нейното деяние, само че в случай че има нарушавания, то надлежно да бъдат подхванати ограничения. " Възраждане “ видяха в целия проблем " напън върху  " Лукойл “. Те сложиха въпроса за външното въздействие и хвърлиха подозрения върху достоверността на обстоятелствата.

По-късно стана ясно, че Европейската прокуратура в действителност не е започвала следствия против България. Те обаче наблюдават за деликатно за случая и са в съгласуваност с българските управляващи.

В края на деня разгласи, че внася ново изменение на Закона за надзор по използване на ограничаващи ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна. Като измененията, импортирани от него, плануват отпадането на дерогацията в период от три дни след обнародването им в Държавен вестник.

Така дебатът по тематиката остава отворен, а развръзката остава за идната седмица.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР