Да бъде увеличен броят на изкуствените неравности с цел ограничаване

...
</TD
>Да бъде увеличен броят на изкуствените неравности с цел ограничаване
Коментари Харесай

В Пловдив взимат крути мерки за намаляването на скоростта по улиците

Да бъде повишен броят на изкуствените неравности за ограничение на скоростта в шестте региона на Пловдив. Затова се схванаха участниците в съвещанието на Общинската комисия по сигурност на придвижването по пътищата. Предложението за монтиране на повече сходни уреди бе на районните кметове, които са безапелационни, че по този метод ще бъде понижен пътният травматизъм.

Разисквани бяха и въпроси за монтаж на спомагателни пешеходни пътеки и осветяването им, надграждане на системата за видеонаблюдение, увеличение на улиците с еднопосочно придвижване, актуализация на автобусните спирки и определянето на един паркинг във всеки регион, откъдето да потеглят ученическите автобусни транспорти.

Като съществени аргументи за пътно-транспортните катастрофи специалистите показаха нарушаванията на разпоредбите за пътна сигурност, както от водачите, по този начин и от пешеходците.

" Община Пловдив и Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи поставят неимоверни старания, с цел да обезпечат сигурност на участниците в придвижването. Предстои да се проучват аргументите за пътно-транспортни катастрофи на местата, където се случват най-често и да се вземат ограничения “, уточни заместник-кметът по " Обществен ред и сигурност “ и ръководител на Комисията Ан гел Славов.

Той добави, че предложенията ще бъдат систематизирани, с цел да могат да бъдат взети поради при актуализирането на Генералния проект за организацията на придвижването в града.

Сред регистрираните от Комисията резултати бяха разширение на обсега на системата за ръководство на трафика, правене на 21 плана за изкуствени неравности за ограничение на скоростта, осветление на 15 нови пешеходни пътеки, обновяването на 297 пътни знаци, монтирането на 4021 метра мантинела, 1029 нови оградни пана, LED осветяване на светофарни уредби, обезопасяване на входовете на образователни и детски заведения и други.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР