Част от най-големите хотелиери в България не успяха да учредят

...
</TD
>Част от най-големите хотелиери в България не успяха да учредят
Коментари Харесай

Тези са собствениците на някои от най-популярните хотели по Българското Черноморие

Част от най-големите хотелиери в България не съумяха да учредят през днешния ден новата браншова организация. Това оповестиха представители от бизнеса. Причината е, че не са се разбрали за правилата, концепциите, задачите и ръководството за нейното основаване.

Събранието се състоя в " Гранд хотел Милениум " в София. На него пристигнаха представители на " Албена " АД, Венцислав Танчев (собственик на хотелите " Модус “ във Варна и Wave resort край Ахелой), Веселин Данев (собственик на хотелите " Сол Луна Бей Ризорт " в Обзор, Melia Grand Hermitage в Златни пясъци, Melia Sunny Beach и " Сол Несебър Ризорт " ), на Гриша Фиданов (собственик на " Грифид хотелс " в Златни пясъци), Лъчезар Тодоров ( " Тера уей инвестмънт груп " на някогашния началник на " Лукойл България " Валентин Златев, което сдружение има хотели в София и по морето), НИКМИ (строителна компания, която има " Гранд хотел Милениум София ", " Гранд хотел София " и още няколко хотела в София и по Черноморието), Милко Рушанов (съдружник в MPM хотели по летните и зимни курорти), видя екип на TravelNews на място.

Медии не бяха поканени на учредяването на новата организация. Те не бяха позволени даже извън пред залата, като защитата изгони екипа на TravelNews, " тъй като хотелът бил частна благосъстоятелност " ( " Гранд хотел Милениум София).

" Продължаваме диалозите и няма вест. Когато сме подготвени ще излезем с публично известие пред медиите ", съобщи пред TravelNews Веселин Данев. Повечето разясниха, че това ще бъде нова организация на почтените хотелиери в България. Затова не са канени и някои скандални огромни играчи, без да визират за кои става въпрос.

" Не може ресторантьорите да ръководят страната, а ние хотелиерите да не сме показани във властта “, разгласи Гриша Фиданов, притежател на българската хотелиерска верига " Грифид хотелс “, който ще е един и от учредителите. Той е измежду най-големите притежатели на обекти в Златни пясъци.

В целия свят хотелиерите имат лична асоциация, която да пази техните ползи. Крайно време е такава да бъде основана и у нас, с цел да не се преплитат ползите с ресторантьорите, акцентира Венцислав Танчев.

В момента има още две организации, в които влизат хотелиери – Националният ръб по туризъм (НБТ), в която влизат също огромни хотелиери, и Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), разполагаща с редица районни структури и държи правата с огромни отстъпки за заплащането на авторските права в музиката от хотелиери и ресторантьори към " Музикаутор “.

Наскоро " Албена " АД напусна Националния ръб по туризъм, като Красимир Станев разгласи, че обмисля да направи същото и с БХРА. Причина по тази причина стана, че от НБТ и някои районни структури на БХРА желаеха промяната на министъра на туризма Зарица Динкова при ротацията. Самият Станев беше най-големият бранител за оставането й на поста.  

В регистъра на туристическите сдружения попадат към този момент над 240 организации, демонстрира информация в уеб страницата на Министерството на туризма.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР