Част от емблематичната пловдивска улица Иван Вазов“ се преобразява в

...
</TD
>Част от емблематичната пловдивска улица Иван Вазов“ се преобразява в
Коментари Харесай

Важно за шофьорите: От днес до 8 септември част от улица Иван Вазов става пешеходна

Част от емблематичната пловдивска улица " Иван Вазов “ се преобразява в пешеходна зона за 10 дни. От през днешния ден, 30 август до 8 септември правата сред улиците " Авксентий Велешки “ и " Кръстьо Пастухов “ се затваря за придвижване на пътни транспортни средства, осведомят от общинското дружество " Организация и надзор на превоза “.

Причината е фестивалът " Улица Станционна “ (някогашното  име на днешната " Иван Вазов “), който ще се състои от 1 до 6 септември и е част от стратегия " Наследство “ на фондация " Пловдив 2019 “. На разнообразни " станции “ в новообособената пешеходна зона са планувани десетки културни събития, които ще предизвикат интереса на жителите и гостите на града в дните към празника на Пловдив – 6 септември, когато ще бъде празнувана и 138-ата годишнина от Съединението на България.

От общината припомнят, че има подготвен план за превръщането на тази част от ул. " Иван Вазов “ в непрекъсната пешеходна зона. Той е изпратен още през май за координиране в Националния институт за недвижимо културно завещание. Предстоящото 10-дневно затваряне за коли ще е самобитен опит за резултата от практическото използване на плана.

на уеб страницата.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР