Бюджетът за здравеопазване наистина е колосална сума и ние държим

...
</TD
>Бюджетът за здравеопазване наистина е колосална сума и ние държим
Коментари Харесай

МФ: Държавата губи 100 млн. лева годишно от това, че плаща различни цени на  болниците за едно и също лекарство

" Бюджетът за опазване на здравето в действителност е колосална сума и ние държим да има резултати, да има възстановяване на опазването на здравето за българските жители и да има непоколебим надзор. А с плана на Закона за бюджета на здравната каса ние предложихме няколко доста съществени промени чисто здравни, само че и финансови “, изясни зам.-министърът на финансите Георги Клисурски пред bTV.

Една от финансовите промени в действителност провокира земетресение - задължението здравноосигурителната каса да прави централизирани търгове за онкологичните медикаменти. Зам.-министърът на финансите изясни и какво са разкрили при параленост на цените на медикаментите. 

" Направихме разбор на цените на медикаменти, които НЗОК заплаща на лечебните заведения и установихме, че страната губи 100 милиона лв. годишно от това, че заплаща разнообразни цени на другите лечебни заведения за безусловно едно и също лекарство. Има медикаменти, които даже разликата в цената им стига 10 пъти, има и до два пъти, и до три пъти, до пет пъти. Затова ние предлагаме Националната здравноосигурителна каса да закупува централизирано. Тя по този начин има и доста по-голяма пазарна мощност и ще може да договаря още по-ниски цени “, сподели той.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР