Блокадата на автомагистрала Струма“ при километър 59 продължава, предаде репортер

...
</TD
>Блокадата на автомагистрала Струма“ при километър 59 продължава, предаде репортер
Коментари Харесай

Протестът от АМ Струма не иска преговори с премиера

Блокадата на автомагистрала " Струма “ при километър 59 продължава, съобщи кореспондент на " Фокус “ . Протестиращите отстояват настояванията си, вписани в декларация до Министерски съвет и Народното събрание.

" Министър-председателят ни предложения на диалог на следващия ден, само че съгласно нас този вид на разговор е привършен. Нашите претенции са към Народното събрание. Губи се време с тези предложения за среща “, разяснява Йорданка Германова от КТ " Подкрепа “ – Дупница.

Исканията са в шест точки. Сред тях са: Осигуряване на механизъм за потенциал на въглищните централи като сериозна инфраструктура на енергийната система за страната; Незабавно осъществяване на решенията на Народното събрание от 31.01.2020 и 12.01.2023; Започване незабавно на разработване на енергийна тактика на Република България до 2050 година със наложително присъединяване на обществените партньори; Отлагане на либерализацията на енергийния пазар за битови консуматори от януари 2026 година, до постигане на средноевропейски равнища на семействата в състояние на енергийна беднотия.

Протестиращите упорстват за  прозрачност на процедурите по капиталовите планове и включване в Териториалния проект на централите, мините и засегнатите общини в съответните райони с техните планове, както и изрично отпадане от Териториалния проект на дружество за преработка на въглищните райони.

Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР