Близо 5 млн. лв. са предвидени за ремонт на ул.

...
</TD
>Близо 5 млн. лв. са предвидени за ремонт на ул.
Коментари Харесай

Много милиони изсипват за ремонт на важна улица в Пловдив. Дали обаче ще стане в срок?

Близо 5 млн. лева са планувани за ремонт на ул. " Царевец ", разбра  Plovdiv24.bg.  Съгласно информацията в уеб страницата за електронни поръчки строително-ремонтните действия ще се извършат, откакто се организира избор на реализатор за осъществяване на инженеринг. Или по-конкретно - планиране, строителство и практикуване на авторски контрол на ул. " Царевец “ в сектора от бул. " Хаджи Димитър “ до бул. " Свобода “. Според документите това е първият стадий от реконструкцията на улицата. Срокът за подаване на предложения е 14 ноември.

Проблем обаче може да възникне в бъдеще, защото по ул. " Царевец “ в сектора от бул. " Хаджи Димитър “ до бул. " Пещерско шосе “ има план на ВиК за магистрален и хранителен тръбопровод, част от Южния обходен колектор, който ще обхване улиците:  ул. “Царевец “, ул. " Модър “, ул. " Александър Стамболийски “, ул. " Петър Стоев “ и ул. " Македония “.

Това значи, че преди Община Пловдив да осъществя инженеринга ще би трябвало да изчака ВиК първо да си свърши работата по подмяната на канализационната мрежа. Тук е доста евентуално да възникне проблем, защото сдружението може да се забави, а и планът на колектора стартира от регион " Южен ", а не " Западен ". В приложената документи и от обменената преписка с Община Пловдив се вижда, че ВиК не може да се ангажира с съответна дата на пускане на обекта.

Ул. " Царевец " е значима транспортна артерия за град Пловдив, осъществяваща транспортния достъп към кв. " Христо Смирненски " от бул. " Пещерско шосе ", бул. " Хаджи Димитър “, в близко бъдеще и ул. " Модър “. В сектора от бул. " Пещерско шосе " до бул. " Хаджи Димитър " улицата е с паважна настилка, във очевидно компрометирано положение, което постанова неотложни ограничения по ремонтирането ѝ.

Според приложената документи на публичната поръчка след довеждане докрай на строителството на оборудването " Модър – Царевец ", интензивността на автомобилното придвижване ще нарасне доста и това постанова реконструкцията на улицата. 

Освен полагане на асфлат, планува се и промяна на старите светофарни уредби, създаване на налична среда за придвижване на хора в неравностойно състояние, места за паркиране там, където е допустимо, велоалея, ново осветяване, джобове за спирки и контейнери за боклуци.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР