Благоевград беше домакин на първата от поредица информационни срещи за

...
</TD
>Благоевград беше домакин на първата от поредица информационни срещи за
Коментари Харесай

От Благоевград стартира кампания за представянето на важна процедура в подкрепа на семейните предприятия

Благоевград беше хазаин на първата от поредност осведомителни срещи за показване на процедура " Подкрепа за фамилните предприятия, предприятията от креативните промишлености и занаятите ", финансирана по Програма " Конкурентоспособност и нововъведения в предприятията “. Информационната акция се провежда от Главна дирекция " Европейски фондове за конкурентоспособност “ (ГД ЕФК) към Министерството на нововъведенията и растежа. Участие в срещата взеха специалистите на ОИЦ – Благоевград и ОИЦ- Кюстендил, представители на разнообразни браншове на стопанската система, браншови организации, общински администрации и жители.

Основната цел на процедура " Подкрепа за фамилните предприятия, предприятията от креативните промишлености и занаятите " е да насърчи вложенията за възстановяване на индустриалния потенциал и усъвършенстване на бизнес процесите в фамилните предприятия, предприятията от креативните промишлености и занаятите и по този метод да способства за повишение на тяхната конкурентоспособност и усилване на пазарното им наличие. Процедурата е ориентирана към микро и дребни предприятия, като те могат да аплайват за придобиване на нови машини, уреди, съоръжение, принадлежности, както и профилиран програмен продукт, осигуряващи възстановяване на индустриалния им потенциал. Предвидена е и опция за поощряване на пазарното показване посредством основаването на онлайн магазин за продуктите или услугите, предлагани от предприятията, както и програмен продукт за възстановяване на управническите, индустриалните и логистичните процеси в предприятието.

Общият бюджет на процедурата е 117,5 млн. лева Минималният размер на безвъзмездната финансова помощ по самостоятелните планове е 15 000 лева, а оптималният – до 150 000 лева Максималният интензитет (процент) на съфинансирането, което ще се дава по линия на ПКИП е до 75 % за фамилните предприятия и предприятията от креативните промишлености, и до 85 % - за предприятията от бранша на занаятите.

Крайният период за подаване на планови оферти е до 16:30 часа на 16 септември 2024 година, а всички присъстващи на събитието имаха опцията да задават въпроси по Условията и метода на кандидатстване. Всички заинтригувани страни могат да получат спомагателна информация и уточнения по процедурата и условията към претендентите и от специалистите на Областен информативен център – Благоевград – на място в офиса, по е-поща или телефон.

Информационната акция на Групово дело ЕФК продължава доникъде на месец юли в още пет града на страната.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР