Бизнес дамата Ваня Червенкова покори връх Ухуру. След 5 дни

...
</TD
>Бизнес дамата Ваня Червенкова покори връх Ухуру. След 5 дни
Коментари Харесай

Бизнесдама от Пловдив изкачи най-високата точка на Африка

Бизнес дамата Ваня Червенкова покори връх Ухуру. След 5 дни преход през Килиманджаро тя записа още един връх в биографията си. Червенкова показа с почитателите си щастливия миг и в кадър, развяла българското знаме, написа Телеграф бг.

Ухуру е най-високата точка на планината Килиманджаро в цяла Африка и е с височина от 5895 м. Ваня не пропусна да показа вълнението си, както и да благодари на водачите си. Червенкова описа на почитателите си, че неприятното време се е пробвало да промени проектите на групата, само че те не са се отказали.

Заради мощния сняг са забавили офанзивата към върха единствено с няколко часа. В края на краищата вместо в среднощ изкачването е почнало рано сутринта. Благодарение на това Ваня съумяла да хване прелестния изгрев измежду облаците на Килиманджаро.

Освен неприятното време Червенкова показа, че изкачването на сходно място надалеч не е лека задача и изисква особена подготовка:

" Бях изтощена от 1000 метра денем денивелация, а ми предстояха още 1200 на съвсем 5500- 6000 метра височина. Това е тежко и мъчно “, показа тя и добави, че при тези условия по пътя към върха е предходна 6 км за 13 часа. " В момента никой не изкачва връх Ухуру, с изключение на мен има още двама германци и един иранец “, добави още тя.

След достигането на най-високата точка в Килиманджаро Ваня Червенкова даде обещание на почитателите си, че предстоят доста забавни и цветни фотоси от екзотична Танзания.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР