Бившият заместник-кмет по икономика на Пловдив предупреждава, че община Пловдив

...
</TD
>Бившият заместник-кмет по икономика на Пловдив предупреждава, че община Пловдив
Коментари Харесай

Може ли кметът да тегли още един заем за стадион Христо Ботев?

Бившият заместник-кмет по стопанска система на Пловдив предизвестява, че община Пловдив няма право да тегли нов заем, поради идните през есента локални избори, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Припомняме, че преди дни кметът разгласи, че на идната сесия на Общинския съвет ще предложи да бъде обезпечен нужния запас за довършването на стадион " Христо Ботев ".

изясни за какво това не може да стане със заемни средства: 

" Голяма непростветеност царува в Пловдив. Има Закон за общински дълг, който гласи, че 9 месеца преди общинските избори, не може да се поема нов дълг. Местните избори са в края на октомври, т. е. от началото на м. февруари тази врата е затворена.

Идеята, дайте позволение аз да похарча едни пари, а идващите да ги платят, е НЕЗАКОННА. Аз нямам доверие Общинския съвет да вземе такова решение, тъй като въпреки всичко и там има хора, които четат законите. Ако се вземе такова решение Областния шеф би трябвало незабавно да го вкара в Административния съд.

С какъв документ ще се оформи тази договорка - с контракт за разсрочено заплащане или с ипотека с необикновен залог или нещо друго? При всички разновидности ще бъде противозаконна, тъй като това е форма на обвързване към идващите ръководещи.

Решението е в делене на плана на две етапи - една до края на този мандат с финансиране, което може да се обезпечи от този кмет, и втора - за идващия кмет.

Безспорно е, че стадион " Ботев " би трябвало да се приключи, откакто за него са вложени толкоз пари, само че това би трябвало да бъде законно. Димитров и Родопски би трябвало да сложат всички карти на масата пред общинските съветници и да изискат тяхното единодушие за: обектите, които ще бъдат финансирани до края на мандата с парите, които могат да се обезпечат дотогава.

Сигурно ще има недоволни, само че не можеш да похарчиш пари, които нямаш. Достатъчно е, че Димитров задължи идващите 3-4 кмета да му заплащат 120 млн.лв. заеми.

Слава богу, Закона за общинския дълг пази общината от такива безумни схеми. ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР