Бившият министър на земеделието проф. беше издигнат за кандидат за

...
</TD
>Бившият министър на земеделието проф. беше издигнат за кандидат за
Коментари Харесай

БСП Южен в Пловдив залага на бивш министър за кандидат за кмет на района

Бившият министър на земеделието проф. беше повдигнат за претендент за кмет на регион " Южен " на провелото се през днешния ден съвещание на Районната конференция на Българска социалистическа партия “Южен " в Пловдив. Останалите четирима претендента се отхвърлиха в интерес на професора.

Доц. Атанаска Тенева показа кандидатурата на, като посочи както професионалните, по този начин и персоналните му достолепия. Тя сложи акцент върху известността му в научните среди и върху обстоятелството, че той ще получи необятна поддръжка от доста хора в региона.

Изборът на професор Бозуков беше посрещнат от делегатите с бурни овации и поздравления. Той сподели, че е окуражен от изказаната поддръжка и ще търси такава на разнообразни равнища. Сподели, че се надява опитът, който е натрупал и като админ, и като началник, да му послужи в акцията за идните локални избори, с цел да осъществя политиките, които Българска социалистическа партия отстоява.

Професор Бозуков получи номинации от регион “Южен " също за претендент за кмет на града и за общински консултант. Той, обаче, отхвърля да се включи в конкуренцията за градоначалник на Пловдив, с цел да се концентрира върху тази за кмет на регион “Южен " и в листата за общински съветници.

взе участие интензивно в правенето на Програмата на Българска социалистическа партия регион “Южен " за продобиване на Местни избори 2023, като след днешната Конференция стартира да образува екип от специалисти, които да го съветват в идната акция.

Акценти в програмата на региона са: справяне с презастрояването, транспарантно обмисляне на инфраструктурни планове и дотъкмяване на сегашни такива, които зависят от районната администрация. И още: грижа за културните монументи, обмисляне на нови места за деца в ясли и градини, като се планува строителство на такива.

По време на акцията проф. Бозуков още веднъж ще коментира нуждата от децентрализация в разпределянето на бюджетните средства. В противоположен случай функционалностите на районния кмет в капиталови планове и други действия ще останат в границите на контрола на кмета на града.

Предстои кандидатурата да бъде утвърдена и от делегатите на Градската Конференция, която ще се организира на 30.07.2023 година, както е записано в Устава на партията.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР