Бивш полицай от Второ районно в Пловдив е описал минута

...
</TD
>Бивш полицай от Второ районно в Пловдив е описал минута
Коментари Харесай

Полицай е описал минута по минута записите от камерите, заснели моментите преди и след фаталното прострелване на Жоро Плъха

Бивш служител на реда от Второ районно в Пловдив е описал минута по минута записите от камерите, снимали моментите преди и след съдбовното прострелване на Жоро Джевизов (Жоро Плъха) преди пет години. Той бе разпитан като очевидец по делото в пловдивския апелативен съд, образувано по тъжба и митинг против наказването на доктор Иван Димитров, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

С присъда от 27.09.2021 година, постановена от Окръжен съд - Пловдив, подсъдимият е приет за почтен в това на 02.03.2018 година в гр.Пловдив съзнателно да е умъртвил Жоро Джевизов, като убийството да е осъществено при превишаване рамките на неизбежната защита, заради което е оневинен по обвиняването за осъществено закононарушение.

Димитров е приет за отговорен в нелегално владеене на револвер " Валтер РН " и муниции за него, заради което е наказан на 2 години отнемане от независимост условно с изпитателен период от 3 години. Делото се гледа за повторно от Апелативен съд – Пловдив, след като Върховният касационен съд го върна за ново разглеждане. 

На някогашния служител на реда Георги Методиев и негов сътрудник било предоставено да обходят региона на мястото на престъплението да издирят видеокамери и жители очевидци. Установили две камери на близкия магазин за хранителни добавки и изискали записите. Тъй като не съумя да възпроизведе хронологията на събитията отпреди 5 години, по решение на съда бяха прочетени показанията му, дадени в досъдебното произвеждане. Още тогава е отбелязал, че има огромни пропуски в записите, което демонстрира, че евентуално са манипулирани. 

Полицаите разпитали лелята на подсъдимия, която им споделила, че нищо извънредно не е чула и видяла през миналата нощ и ги насочила към племенника си, който живеел на втория етаж в същата къща. Д-р Димитров им разказал, че седейки пред прозореца на жилището си, забелязал, че свети лампата в едно помещение на постройката в двора и отишъл да види какво става. Взел в ръката си ножка. Влизайки бил атакуван от непознато лице, сборичкали се и оня избягал. Извикал другар да потърсят лицето, само че не го намерили. На крайници си имал рана, която съгласно служителя на реда Методиев била прясна, само че повърхностна. Доктора загатнал, че чул изстрели, само че не споделил детайлности.

На вратата на помещението, в което станало сборичкването сред Димитров и непознатото лице, служителите на реда видели следи от патрони и по тази причина не влезнали вътре, с цел да не замърсят местопроизшествието. При преглеждането на записите в районното ръководство на един от фрагментите видели, че Димитров държи в ръката си движимост, наподобяваща револвер и незабавно докладвали на началника си. 

За идващото съвещание на 3 юли ще бъде свикан за разпит притежателят на компанията, която е инсталирала камерите в магазина за хранителни добавки. По гледище на прокурора по делото ще бъдат извикани и движимостите лица, изготвили физико-химичната експертиза.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР