Безстопанствените кучета от Общинския приют също имат право да избират

...
</TD
>Безстопанствените кучета от Общинския приют също имат право да избират
Коментари Харесай

Кучетата от пловдивския приют имат право да не харесат своя осиновител

Безстопанствените кучета от Общинския подслон също имат право да избират стопанина си, описа пред публицисти доктор Веселин Бекирски, шеф на Приюта за безстопанствени кучета към Община Пловдив, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

В Зооветеринарния комплекс в Пловдив са основани условия за това кучето и стопанина да се харесат, като прекарат известно време дружно на специфична площадка. " Понякога и кучетата не демонстрират интерес към даден човек “, сподели доктор Бекирски. На тази площадка те могат да прекарат колкото време желаят дружно и да се усетят дали са един за различен. Трябва да има страсти и от двете страни.

В Приюта за безстопанствени животни сега е пренаселено над потенциала от 91 места, сподели шефът на Оперативна програма " Зооветеринарен комплекс “ Георги Божев. 

Днес там празнуват Международния ден на бездомните животни. По този мотив всяка година се провежда Ден на отворените порти. Гостите имат опция да се срещнат с кученцата, а всеки клиент ще получи като подарък особено направен комикс. " Денят се провежда с концепцията повече хора да дойдат,  да прегледат и в случай че си харесат някое куче, да си го вземат. Тук всяко животно чака своят собственик и нов дом “, уточни Божев.

В приюта " Приятел вечно “ има две съществени групи кучета – селски и градски. Едните се гледат в жилища, а другите са за селската къща.

" Хората, които търсят селски кучета имат разнообразни условия – едни желаят те да са дребни и да лаят повече, други - да плашат съседите. Приютът има кучета за всички ", описа още доктор Бекирски.  

" Много от хората, които идват споделят, че ще им е за първи път. С тях водим дълги диалози за това по какъв начин да се грижат за кожата, ноктите, ваксини и други неща, които би трябвало да вършат. С тези, които към този момент са гледали куче е доста по-лесно. Хората постоянно имат и терзания. Ако те не са от материално естество има способи да се оправят. Но в случай че се тормозят дали ще се харесат, ето по тази причина е тази площадка ", уточни още доктор Веселин Бекирски.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР