Безплатните карти за деца до 10 години за градския транспорт

...
</TD
>Безплатните карти за деца до 10 години за градския транспорт
Коментари Харесай

Община Пловдив променя цените на преференциалните карти за 2023 г. за градския транспорт

Безплатните карти за деца до 10 години за градския превоз ще бъдат налични от 17 февруари т.г. в бюрата на ул. " Отец Паисий “ и " Байкал “. Условията за приемане остават същите – против акт за раждане, както и за децата от 0 до 7 година, оповестиха от Оперативна програма " Организация и надзор на превоза “.

Преди по-малко от месец Министерският съвет реши да вкара това облекчение за всички градове в страната.

На идната сесия на Общинския съвет ще бъде импортирано и предложение за актуализация на цените на преференциалните карти за пътешестване в пловдивския градски превоз, което да влезе в действие от 1 март т.г. То ще засегне седем категории пътуващи – пенсионери, постоянно учащи се студенти и докторанти, възпитаници от учебните заведения и профилираните институции за обществени услуги в града, майки с деца до 3 години и лица с увреждания с над 50% понижена продуктивност и техните придружители.

Месечните абонаментни карти за хората, ползващи преференцията, ще бъдат понижени. За пенсионерите, хората с увреждания, техните придружители и майките с деца до 3 години понижението е с 1 лев. За останалите е 2 лева

Тъй като страната обезпечава средства единствено за учащите, студентите и пенсионерите, Община Пловдив обезпечава средства от личния си бюджет и за останалите, имащи право на преференции.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР