Без дебати и единодушно Общински съвет-Бургас даде съгласие Бургасбус“ ЕООД

...
</TD
>Без дебати и единодушно Общински съвет-Бургас даде съгласие Бургасбус“ ЕООД
Коментари Харесай

Сериозна инвестиция за Бургасбус

Без диспути и единомислещо Общински съвет-Бургас даде единодушие " Бургасбус “ ЕООД да построи фотоволтаична електрическа централа за произвеждане на електрическа енергия от възобновими източници, съобщи кореспондент на Burgas24.bg .

Централата ще бъде с мощ 990 кWр.  Произведената електрическа енергия ще се употребява единствено за потребностите на сдружението, съответно за зареждане на зарядните станции за електрическите рейсове. Изборът на реализатор на поръчката ще се дефинира посредством търг.  Пазарно изследване е посочило, че финансовите средства, нужни за построяването и присъединението към " Електроразпределение-Юг “ ЕАД на фотоволтаична електрическа централа възлизат на до 1 500 000 лева

За обезпечаването на тези средства сдружението ще кандидатства за разпределяне на заем след осъществяване на изследване и събиране на предложения от кредитни институции.  

" Увеличението на цените на  енергоносителите, ускоряването на инфлацията в страната, поради събитията в света, води до завишаване на разноските на ръководеното от мен Дружество. Направените планове по отношение на успеваемостта на транспортните средства съгласно типа на силата, употребена за софтуерни потребности, демонстрира, че най-ниска е цената на разхода за гориво на електрическите рейсове – към 40 лева на 100 км пробег. Разходът на дизелово гориво при сегашните цени е от порядъка на 100 лв. на 100 км пробег, а на природен газ /метан/ - малко над 90 лева на 100 км. Това постанова извода за предпочитано включване в транспортния развой на електрическите транспортни средства и търсене на още запаси за понижаване на разноските за този тип превоз ", са част от претекстовете на докладната бележка.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР