Българският фармацевтичен съюз (БФС) спази традицията, която води началото си

...
</TD
>Българският фармацевтичен съюз (БФС) спази традицията, която води началото си
Коментари Харесай

Изявени студенти от Пловдив получиха грамоти и годишни стипендии

Българският фармацевтичен съюз (БФС) съблюдава традицията, която води началото си от 2014 година и отличи със стипендии изявени студенти по фармация в навечерието на светлите рождественски празници.

На деветата гала по награждаването на студенти, образователно-квалификационна степен " магистър “ в професионално направление " Фармация " за 2022 година, Комисията за оценка на документите в БФС отличи шестима студенти с грамоти и годишни стипендии в размер на 1000 лв., и две стипендии по 500 лева:

Невена Ченова, Медицински университет " Проф. доктор Параскев Стоянов ", Варна,-5-ти курс

Алиме Джемадан, Медицински университет, София, 5-ти курс

Борис Стоянов, Медицински университет, София, 5-ти курс

Николета Чолакова, Медицински университет, Пловдив, 4-ти курс

Антонио Иванов, Медицински университет, София, 5-ти курс

Габриела Христова, Медицински университет, София, 5-ти курс

Стилиян Миляков, Медицински университет, Пловдив, 3-ти курс

Диана Петрова, Медицински университет, Пловдив.- 4-ти курс

Идеята за учредяването на награди на студенти по фармация принадлежи на магистър-фармацевт Венцислав Янчев и има за цел да предизвиква и подкрепя надарени млади фармацевти в университетския и професионалния им път. БФС учреди фонд за дарения за стипендиите. За девет години общият брой на стипендиантите е 39. Инициативата е част от задачата на Българския фармацевтичен съюз да подкрепя развиването на магистър-фармацевтите и това в най-голяма степен важи за бъдещите сътрудници – студентите.

Комисията за оценка на документите за кандидатстване за годишна стипендия на БФС всяка година прави сериозен асортимент и прави оценка както триумфа на претендентите, по този начин и участията им в интернационалните и други фармацевтични конгреси, техните научни ползи, присъединяване в проучвателен планове и научни изявления.

Стипендиантите за 2022 година одобриха грамотите и стипендиите като извънредно самопризнание за положения труд и отдаденост на университета и науката. Студентите ще продължат да работят в синхрон с задачата на БФС и по този начин ще способстват за развиването на съсловието на магистър-фармацевтите в България.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР