Българските и румънски власти започват преглед на място на всички

...
</TD
>Българските и румънски власти започват преглед на място на всички
Коментари Харесай

Българските и румънските власти ще работят за облекчаване на трафика на Дунав мост

Българските и румънски управляващи стартират обзор на място на всички процедури, свързани с прекосяването на " Дунав мост " в Русе. Предстои идната седмица да бъде проведено взаимно посещаване на моста на всички ангажирани институции от двете страни, които дават отговор за прекосяването и контрола на трафика.

За това се договориха заместник-министърът на превоза и известията Димитър Недялков и румънският му сътрудник Константин Бундук по време на видеоконферентен диалог. В него участваха и представители на Агенция " Митници “, Групово дело " Гранична полиция “, Агенция " Пътна инфраструктура “ и същите институции от румънска страна, оповестиха от Министерството на превоза и известията.

Целта на взаимната аудиенция на моста е да се наблюдава целият развой от изчакването преди граничния пункт, измерването на товарите на камионите, отчитането на таксите до тяхното заплащане. Службите по метрология ще обменят информация за документите на уредите за премерване на товари и интернационалните стандарти, на които дават отговор.

В рамките на срещата бяха разисквани разновидностите за понижаване на времето за очакване в региона на моста Гюргево – Русе. Целта бе да се подхващат съответни ограничения за дейно ръководство на трафика. Двете страни сега проучват опцията за заплащане онлайн на таксите за прекосяване на моста за леки коли. 

Заместник-министър Димитър Недялков уточни, че е належащо да има ясни периоди за стартиране в употреба на ферибота Русе – Гюргево. " Това е мярка, която обезпечено ще облекчи трафика “, разяснява той. Заместник-министърът напомни, че българската страна е изпълнила всички задължения за пускане на линията.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР