Айвън Андреев от Пловдив, който обяви, че Здравната каса не

...
</TD
>Айвън Андреев от Пловдив, който обяви, че Здравната каса не
Коментари Харесай

Пловдивчанинът, който има рак на гърдата: Обидно ми е отношението

Айвън Андреев от Пловдив, който разгласи, че Здравната каса не му отпуска лекарство за лекуване на рак на гърдата поради това, че е мъж, а не жена - към момента е без лекуване от страната.

Правилата бяха изменени и страната пое ангажимент медикаментите да бъдат обезпечавани и за мъже. 

" Преди 10 дни минах скенер, който сподели, че нещата се развиват в позитивна посока. Показа, че това лекарство лекува и мъже “, сподели Андреев.

" От НЗОК в Пловдив отхвърлиха да отдръпват решението, с което на Андреев беше отказано лекуването. Делото продължава. Не може през днешния ден да е позволено потреблението на лекарство, а през вчерашния ден да не е било. Очакваме решението на съда дали ще се вземе експертиза или съда ще се позове на поправката, от която е видно, че към този момент мъжете с рак на гърдата се лекуват с това лекарство, което в НЗОК написа, че лекува единствено дами “, сподели юристът на Андреев - Кристиян Гьошев.

" Разчитам да спечелим делото, само че не ни беше това задачата. Обидно ми е отношението. Вече си върша проекти за Коледа. Нещо, което не бих си разрешил, в случай че правех химиотерапия “, уточни Айвън Андреев пред bTV.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР