Автобусите в Пловдив се движат с намалено разписание, въведено покрай

...
</TD
>Автобусите в Пловдив се движат с намалено разписание, въведено покрай
Коментари Харесай

Слави Георгиев: Здравко Димитров трябва да даде обяснение за по-малкия брой автобуси

Автобусите в Пловдив се движат с понижено разписание, въведено около антиковид ограниченията по отношение на пандемията, която обаче към този момент завърши. Така 7 месеца кметът е пропуснал да анулира заповедта за това разписание. С предлагането за лятно разписание на рейсовете, което ще се гледа на сесията на Общински съвет в четвъртък, той се пробва да санира анулацията на тази своя заповед. Това изясни по време на специфична конференция самостоятелният общински консултант, съобщи кореспондент на  Plovdiv24.bg.

" В Пловдив и сега се движат по-малко на брой рейсове - 193 от 285. Поради тази причина сме очевидци на закъсняващи автобуси и нередовни линии, т.е. градът е на екзистенциалния минимум във връзка с градския превоз. ", уточни още в изявлението си Георгиев.

По думите му желае да трансферира отговорността на Общинския съвет, само че това обслужва ползите на частните превозвачи, за които има обезпечени проходи 22 млн,. лева от страната, 6 млн. лв. от продажбата на преференциални карти и 6 млн. от билети.

разяснява и тематиката за общинския градски превоз: " Ако би трябвало да се оправим с автомобилния трафик и разчистване на въздуха, то Пловдив би трябвало да върви към цялостния си размер рейсове и връщане на общинския градски превоз. Община Пловдив би трябвало да взима автобусните линии и да ги прави общински.

В умозаключение съобщи, че не би трябвало общинските съветници да поддържат предлагането за понижени летни написания на рейсовете в градския превоз, а кметът да даде пояснение за какво до момента не е възстановил норманият брой рейсове, които се движат по разписание по градските линии.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР