Атлантическият съвет на България разпространиxa открито писмо до новите областни

...
</TD
>Атлантическият съвет на България разпространиxa открито писмо до новите областни
Коментари Харесай

Атлантици към областния управител на Пловдив: Премахнете Альоша до изборите!

Атлантическият съвет на България разпространиxa намерено писмо до новите регионални шефове на София и Пловдив и. Aтлантиците упорства неотложно да се пристъпи към премахването на омразните монументи на руския окупатор в София и Пловдив. Желанието им е това да стане до идните общински избори през есента.

Ето и цялостния текст на писмото им:

Отворено писмо

Атлантически съвет на България

До регионалния шеф на Област София госпожа

До регионалния шеф на Област Пловдив господин

Копие до министър-председателя господин Николай Денков и заместител министър ръководителя и министър на външните работи госпожа Мария Габриел

Уважаеми регионални шефове,

Всеизвестен факт е, че войната, която Съветският съюз афишира на България на 05.09.1944 година няма нищо общо с войната против нацизма, тъй като до момента в който България е част от Тристранния пакт, Съюз на съветските социалистически републики поддържа легация в София, само че ѝ афишира война, когато тя се ръководи от потвърдени антинацисти, а първият руски боец нахлува в нашата страна, когато България е към този момент във война с Нацистка Германия.

Затова паметниците, които популяризират Червената войска като освободителка не са нищо повече от пропагандни съоръжения на оповестения за незаконен комунистически режим.

Днес те служат като култове на бранителите на Путиновата експанзия против Украйна и на хибридната война, която от години Кремъл води против демократичния свят, включително и против България.

Незабавното унищожаване на тези уреди е безусловно належащо.

То би трябвало да стане месеци преди локалните избори, с цел да може въпросите свързани с предишното да не помрачават изборната акция и тя да бъде ориентирана към проблемите на градовете и към бъдещите решения за развиване на нашата страна.

Столична община е взела решение за ремонт на тъй наречените Паметник на Съветската войска още през далечната 1993 година и през март т.г. то бе доказано.

Община Пловдив взема сходно решение на 10 април 1996 година И в двата случая тогавашните държавни управления, представяни от регионалните шефове не позволиха тези решения на локалните парламенти да се приведат в деяние. По това време България е подложена на голям напън от Москва, само че през днешния ден ситуацията е напълно друго.

Уважаеми регионални шефове, обнадеждени сме, че най-сетне тези два значими поста в най-големите градове на България са поверени на представители на демократичната общественост.

Проявете нужната храброст и  увереност

- решете неотложно този наболял проблем! Днес, когато в Народното събрание има устойчиво демократично и евроатлантическо болшинство, имате всички юридически и политически учредения да премахнете омразните монументи на руския подтисник -  в този момент, един път и за постоянно.

Очакваме смели незабавни дейности!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР