Арена на Титаните събира в Русе любители на екстремното в

...
</TD
>Арена на Титаните събира в Русе любители на екстремното в
Коментари Харесай

Благотворителната Арена на Титаните в Русе събира средства за водно-рехабилитационен център за деца със СОП

" Арена на Титаните " събира в Русе фенове на рисковото в поддръжка на благотворителна идея - да бъде построен водно-рехабилитационен център за деца със специфични потребности. Публиката ще гледа изцяло гратис зрелищните борби, а в залата ще бъдат сложени кутии за дарения на Фондация " Александър Русев “. Каузата поддържа и спечелилият от Hell’s Kitchen за 2023 година Станислав Иванов.

Емма е едно от десетките деца, които последователно усъвършенстват психическото и физическото си положение благодарение на водната рехабилитация.

" Децата с аутизъм се нуждаят от социализация, което допуска групов спорт ", споделя пред NOVA майката на детето Кристина Борисова.

Часове наред, без почивен ден, към този момент 10 години Илиян Русев, или както го назовават - Скури, е предан в помощ на специфичните деца, и то изцяло гратис. Награда за труда му е да вижда усъвършенстване в положението на всяко едно от тях.

Когато Скури видял, че неговите извършения и плуването усъвършенстват положението на децата, почнал да мечтае за създаване на рехабилитационен център. Основал фондация " Александър Русев ", на името на сина си, който губи на 24 години и който също е упражнявал деца с увреждания. А потребността от подобен комплекс е безспорна, тъй като в Русе няма задоволително басейни, а деца и даже възрастни от цялата страна търсели Скури за помощ.

Така през годините с редица благотворителни начинания от ден на ден хора разпознали идеята на Скури като своя. Вече са събрани над 400 хиляди лв.. Общината в Русе предоставила терен и е направена. Но с цел да се завърши огромния план ще са нужни най-малко още четири милиона лв. и поддръжката на съпричастни българи.

Подкрепата си към благотворитената идея засвидетелстваха редица известни персони. Победителят в шестият епизод в хитовото шоу " Като две капки вода " Владимир Зомбори подари премията си на фондация " Александър Русев ".

Мисията на Скури завоюва сърцата и на фронтмена на Б.Т.Р. Наско Пенев, Влади Въргала и куп известни музиканти, които направиха.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР