Апелативният съд в Пловдив остави без разглеждане жалбата на Агенцията

...
</TD
>Апелативният съд в Пловдив остави без разглеждане жалбата на Агенцията
Коментари Харесай

Съдът в Пловдив отхвърли жалбата на Агенцията по вписванията за Панаира

Апелативният съд в Пловдив остави без разглеждане жалбата на Агенцията по вписванията против решение на Окръжния съд, с което е анулиран като незаконосъобразен отводът да се регистрира увеличението на капитала на " Пълдин туринвест " АД.

Производството по комерсиалното дело се приключва. Определението на Апелативен съд - Пловдив може да се апелира пред Върховен касационен съд с частна тъжба в едноседмичен период от връчването му на страните, научи извънредно Plovdiv24.bg .

Като претекст магистратите акцентират, че на обжалване предстои единствено отводът на длъжностното лице по регистрацията да удовлетвори подаденото заявление. Уточнява се, че легитимиран да апелира отхвърли е единствено заявителят и единствено той взе участие в производството по обжалване.

" Нито длъжностното лице по регистрацията, постановило отхвърли, нито Агенцията по вписванията имат качеството на страна по смисъла на чл. 26, алинея 1 по отношение на член 8, алинея 1 от Граждански процесуален кодекс в това произвеждане. Агенцията по вписванията няма качеството на страна в регистърното произвеждане, поради което не е легитимирана да апелира постановеното в производството по член 25 от ЗТРРЮЛНЦ решение за анулация на отхвърли за регистриране " - се споделя в определението.

Припомняме, че арбитър Симеон Захариев от Търговското поделение на Пловдивския областен съд от 177 984 899 лв. на 194 299 299 лв. с непаричната вноска на Община Варна, както и на особените условия за прехвърляне на акциите на " Пълдин туринвест " АД, според решение на изключително общо заседание на акционерите, извършено на 9 януари 2023 година Магистратът дава наложителни инструкции да бъде осъществено желаното регистриране. 

Община Варна е придобила акциите според контракт за безплатно прекачване на 16 314 400 поименни акции, представляващи 29% от капитала на " Международен Панаир Пловдив " АД от 09.09.2016 година, подписан сред страната, посредством министъра на стопанската система, и Община Варна, посредством кмета , след решение от 29.07.2016 година на Министерски съвет на Република България. Акциите са оценени от движимости лица през 2021 година на обща стойност 16 314 400 лева

Според измененията в устава на сдружението, акционер може да се разпорежда с акциите си в интерес на друг акционер без ограничавания. Разпореждането с акции в интерес на трети лица, които не са акционери, се прави, както следва: всеки акционер следва да предложи документално първо на различен акционер акциите, които има желание да прехвърли, при същите условия на предписание, контрактувани с трети лица, и може да се разпореди с тях на трети лица, които не са акционери, единствено и единствено, в случай че различен акционер в предоставения документално период, който не може да бъде по- дребен от 14 (четиринадесет) работни дни, категорично документално откаже да ги одобри. Разпоредителни покупко-продажби във всички останали случаи могат да бъдат осъществявани единствено след решение за това на общото заседание на акционерите, взето с болшинство от 2/3 от вписания в Търговския указател капитал.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР