Апелативен съд – Пловдив потвърди определение на Пазарджишкия окръжен съд,

...
</TD
>Апелативен съд – Пловдив потвърди определение на Пазарджишкия окръжен съд,
Коментари Харесай

Пловдивският съд с безкомпромисна мярка за измамниците с трюфели за милиони

Апелативен съд – Пловдив удостовери определение на Пазарджишкия областен съд, с което е взета мярка за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на двама мъже, упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група и пране на пари.

След като се срещнаха с материалите по делото и изслушаха страните, апелативните съдии одобриха, че има задоволително доказателства, с цел да се обоснове съмнение за съпричастност на Венцислав Думанов и Иван Лулчев, за повдигнатото им обвиняване за това, че в интервала от месец януари 2022 година до 05.12.2022 година в гр. Пазарджик са взели участие в проведен незаконна група, основана за осъществяване на закононарушения срещу данъчната и финансова система при търговия с трюфели и гъби в страната.

Според съда, второто обвиняване за пране на пари, което е повдигнато против двамата обвинени, е неточно и не се поддържа от доказателствата по делото, само че обосноваността на първото, е задоволителна за задържането им под стража. Има заплаха при по-лека мярка за неотклонение, за която упорстваха юристите на Венцислав Думанов и Иван Лулчев, всеки от двамата да извърши закононарушение по отношение на оказване на влияние на очевидци, на чийто показания се основава повдигнатото им обвиняване. Част от очевидците са подвластни от обвинените, защото последните са техни работодатели.

Определението на Апелативен съд – Пловдив е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР