Апелативен съд – Пловдив потвърди мерките за неотклонение задържане

...
</TD
> Апелативен съд – Пловдив потвърди мерките за неотклонение задържане
Коментари Харесай

Арест пред хипермаркет в Пловдив, трима са задържани с марихуана за 400 бона

Апелативен съд – Пловдив удостовери ограниченията за неотклонение " задържане под стража “, взети от Пловдивския областен съд по отношение на трима мъже, единият от които от турски генезис, упрекнати в държане за разпространяване на марихуана за 400 275 лв..

Тримата са арестувани при полицейска интервенция на 26.01.2024 година на паркинг на хипермаркет на Карловско шосе. Д. Д. предал няколко чанти с общо 20 кг марихуана, на турчина К. Б., който трябвало да ги транспортира до Истанбул и да ги съобщи на поръчителя.

Синът на Д. Д., В. Д. се грижел за логистиката на договорката. Заснет е от камери да оглежда паркинга часове преди предаването на опиата. Турчинът оставил личната си кола на паркинг, далечен на пешеходно разстояние от мястото на договорката. Той има френска виза и пътува доста постоянно в чужбина.

Пловдивският апелативен съд одобри определението на окръжния съд за обосновано и законосъобразно за всеки от тримата обвинени. По делото има данни за съпричастност на К. Б., Д. Д. и В. Д. към закононарушението, в което са упрекнати. Тя се извлича от показанията на служителите на реда, огромното количество конфискувана марихуана и протоколите за оглед, предоставени през днешния ден от прокуратурата. Обвиняемите са привлечени към наказателна отговорност за тежки умишлени закононарушения, за които Наказателният кодекс планува наказване отнемане от независимост от 5 до 15 години и санкция от 20 000 до 100 000 лв..

Има действителна заплаха всеки от тримата да извърши закононарушение при установяване на по-лека мярка за неотклонение от " задържане под стража “, като това произтича от механизма на осъществяване на закононарушението, в което са упрекнати, от основаната добра организация и следената известна нелегалност. За турския жител има заплаха да се укрие, защото няма адрес в България, а има данни за неговата сериозна трансгранична подвижност.

Определението на Апелативния съд е дефинитивно.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР